°C 0

Mjesec knjige započeo u novouređenoj knjižnici u Ivaniću

16.10.2020.

Maja Peranić

U Gradskoj knjižnici Ivanić-Grad otvorena je manifestacija Mjesec hrvatske knjige. Riječ je o jednoj od najvažnijih književnih manifestacija u Hrvatskoj, koja u fokus stavlja književnost i čitanje, a održava se 26. godinu zaredom. Ove godine u njoj sudjeluje 226 narodnih i školskih knjižnica, s preko 1700 prijavljenih programa. Moto Mjeseca hrvatske knjige je „Razlistaj se!“

-Drago mi je što je prepoznat veliki trud kojega naš Grad ulaže u razvoj knjižničarstva. Izdvojili smo knjižnicu iz Pučkog otvorenog učilišta te je, zajedno s Ministarstvom kulture, u potpunosti obnovili. Kroz knjižnicu smo dobili još jedan sadržaj kojim podupiremo kulturu. U vrijeme korona krize, kada više vremena provodimo kod svojih kuća, idealna je prilika da pročitamo i koju knjigu više- rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.U ime ministrice kulture otvorenju manifestacije prisustvovao je državni tajnik Ivica Poljičak, a u ime Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan, ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo.

-Čast je što Mjesec hrvatske knjige počinje baš u Ivanić-Gradu, u novouređenoj knjižnici. Knjižnice su od iznimne važnosti za lokalnu zajednicu, stoga Županija sufinancira nabavu knjižne građe, posebno za zavičajne zbirke-rekla je Dujić Frlan.Organizator Mjeseca hrvatske knjige su Knjižnice Grada Zagreba, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH. Potrajat će do 15. studenoga.

(Zagrebačka županija)