°C 0

Općina Križ dodjeljuje 21 stipendiju učenicima i studentima

15.10.2020.

Maja Peranić

Natječaj za dodjelu stipendija danas je raspisala Općina Križ, a otvoren je do 30. listopada te se na njega mogu javiti studenti i srednjoškolci s područja Općine koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Općina Križ će u ovoj akademskoj odnosno školskoj godini dodijeliti ukupno 21 stipendiju i to 10 za učenike te 10 za studente kao i jednu Stipendiju Milke Trnine.

-Od 10 stipendija učenicima, 4 se dodjeljuju prema kriteriju izvrsnosti, a 6 prema socijalnom kriteriju, isto tako i studentima. Stipendija za učenike iznosi 500 kuna mjesečno, a stipendija za studente iznosi 1.000 kuna mjesečno i to za 10 mjeseci školske/akademske godine. Stipendija Milke Trnine – Stipendija prema kriteriju umjetničke darovitosti dodijelit će se jednom učeniku ili jednom studentu, ako se dodijeli učeniku iznosi 500 kuna, a studentu iznosi 1.000 kuna mjesečno za deset mjeseci školske/akademske godine-objasnili su iz Općine.

Kriteriji za dodjelu stipendija utvrđeni su Pravilnikom o stipendiranju učenika i studenata s područja Općine Križ. Sve uvjete i popis potrebne dokumentacije za prijavu možete pronaći ovdje.