°C 11

Ivanić slavi Dan Grada

23.06.2020.

Redakcija

Ivanić Grad sutra svečano slavi svoj Dan grada. Središnja svečanost održat će se u dvorani POU Ivanić Grad, a prethodit će joj sveta misa te polaganje vijenaca kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata.

Osim svečanom sjednicom Gradskog vijeća, Ivanić Grad će svoj dan obilježiti otvorenjem memorijalne sobe povijesne postrojbe Ivanić-Garda u zgradi Vijećnice kao i otvaranjem novouređenog prostora knjižnice. Svečanosti će se pridružiti i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Posebnost dana bit će i prvi povijesni pucanj iz topa u čast Đure Deželića koji će se održati u 10,45 sati uoči same Svečane sjednice.

Otkazana svečanost povodom Dana branitelja

U Ivanić Gradu je ove godine bilo planirano i središnje obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije koje je, na žalost, zbog epidemiološke situacije otkazano. Inače, Dan branitelja Zagrebačke županije obilježava se 27. lipnja, dana kada je 1991. godine u Pokupskom, na bojištu uz rijeku Kupu raspoređena 2. „A“ brigada ZNG-a (2. gardijska brigada „Gromovi“). Na tom će mjestu, 26. lipnja, županijska delegacija puštanjem vjenčića i bijelih ruža u rijeku Kupu te paljenjem svijeća odati počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije.

(foto: TZZGŽ)