°C 22

Priprema se Kotlovinafest u Križu: U žiriju će sjediti i popularni Ribafish

02.08.2019.

Petar Brnada

Još deset dana imate priliku prijaviti ekipu na treći Kotlovinafest u Križu, podsjećaju iz Općine.

Kako i sami kažu, riječ je o natjecanju u spravljanju kotlovine koje se održava u sklopu obilježavanja Dana Općine Križ, a s ciljem obogaćivanja turističke ponude gastronomskom tradicijom kraja.

-I ove godine pripremili smo bogat program uz Kotlovinafest, obiteljsku biciklijadu istog dana te dolazak oldtimer vozila. Naravno osiguran je i stručan i nepristran žiri u kojem će tradicionalno miti majstor kotlovine našeg kraja Drago Kezele, zatim Đurđica Zubatović i poseban gost ove godine Domagoj Jakopović Ribafish, urednik portala Gastro.hr, novinar i kao sam ističe Klasa hedonist te još mnogo toga, uglavnom ljubitelj dobre hrane- poručuju iz Općine Križ.

Kotlovinafest će se u parku na Trgu Svetog Križa održati 25. kolovoza, a okupljanje sudionika zakazano je u 10 sati. Početak ocjenjivanja je od 12 sati, a proglašenje najboljih ekipa održat će se u 13 sati.

Za sudjelovanje na Kotlovinafestu potrebno je prijaviti ekipu na adresu elektroničke pošte info@opcina-kriz.hr i to najkasnije do 12. kolovoza. Prijavnice su dostupne na www.opcina-kriz.hr ili u Općini Križ. Dodatne informacije možete dobiti i na broj telefona: 091 2824 511 (Maja) ili 091 2824 517 (Sandra) ili na e-mail: info@opcina-kriz.hr

-Ekipe u natjecanju sudjeluju dobrovoljno i ne plaćaju kotizaciju, a kotlovinu spravljaju o vlastitom trošku uz obaveznu podjelu 10 porcija posjetiteljima za što mogu prikupljati dobrovoljne priloge (donacije za porcije koje ostaju ekipi za podmirenje troškova natjecanja), a mogu spremiti i više porcija ukoliko žele- kažu iz Općine.

Pritom napominju kako je natjecateljska ekipa dužna je osigurati vlastiti kotao i dodatnu opremu (obavezno – plamenik, plinsku bocu, pribor za spravljanje kotlovine,… ), meso (svinjetina, piletina, kobasica) za koje je obavezno organizatoru na dan natjecanja donijeti račun gdje je i kada je meso kupljeno radi ispunjavanja sanitarnih uvjeta, začine te priloge za spravljanje kotlovine po izboru (povrće, gljive, grah, krumpir…).

S druge strane, organizator je dužan osigurati adekvatnu (ovisno o vremenu i natkrivenu) lokaciju za spravljanja kotlovine za sve prijavljene ekipe (stol i/ili štand) te po potrebi prostor za reklamnu aktivnost svake pojedine ekipe (mogućnost sponzorima ekipe da stave roll up i/ili ostale promidžbene oblike), plastične tanjure i pribor za degustaciju, keramički tanjur i pribor za serviranje kotlovine za ocjenjivanje, potrošni materijal (vreće za smeće, rolu papirnatih ručnika), poklon sudionicima – fertun s logom Kotlovinafesta i majice sponzora, piće za sve ekipe (sok i vodu) te stručni i nepristrani žiri za ocjenu kvalitete te prigodne nagrade najboljima.