°C 23

Općina Križ traži najbolje majstore kotlovine

09.08.2018.

Redakcija

Otvorene su prijave za Kotlovinafest 2018., natjecanje u spravljanju kotlovine koje se po drugi put održava u Općini Križ u sklopu obilježavanja Dana Općine Križ.

Natjecanje će se ove godine održati u nedjelju, 26. kolovoza, s početkom u 10 sati u parku u Križu.

Nakon ocjenjivanja spravljenih kotlovina, koje se predviđa od 12 do 12:30 sati, slijedi degustacija istih uz dobrovoljni prilog za Župni Caritas Župe Uzvišenja Sv. Križa Križ, priopćili su organizatori te dodali da će sav prikupljeni dobrovoljni prilog od degustacije kotlovine Župni Caritas utrošiti za kupnju školskog pribora djeci u socijalnoj potrebi Općine Križ.

Za sudjelovanje na Kotlovinafestu potrebno je prijaviti ekipu na adresu elektroničke pošte info@opcina-kriz.hr i to najkasnije do petka, 10. kolovoza, a prijavnicu možete pronaći OVDJE.

Što se tiče pravila, ekipe se mogu sastojati od najviše četiri člana te same osiguravaju sve namirnice za spravljanje kotlovine s time da organizatoru pri dolasku na Kotlovinafest moraju predočiti račun od mesa od kojeg se spravlja kotlovina.

Nadalje, Općina Križ svakoj ekipi osigurava štand za kuhanje, okrjepu, poklon svim sudionicima te bogate nagrade za prva tri mjesta. Svaka ekipa po završetku kuhanja mora osigurati 10 porcija za Župni Caritas.

Kotlovinu ocjenjuje žiri u sastavu: Drago Kezele – predsjednik žirija i predstavnik Seoskog turizma Kezele odnosno obitelji s najstarijom tradicijom spravljanja kotlovine u ovom kraju, Đurđica Zubatović sudionica poznatog kulinarskog tv-showa te Marijan Vukošić, izučeni kuhar.

-Žiri ocjenjuje i bira tri najbolje kotlovine, a uz to organizator dodjeljuje i dvije posebne nagrade iznenađenja. Kotlovinu svaka ekipa radi po vlastitom receptu s prilozima po želji, a žiri će jednako ocijeniti sve recepte i načine pripreme mesa i priloga. Ocjenjuju se okus, struktura i opći dojam- kažu organizatori, a sve dodatne informacije možete dobiti i na broj telefona: 091 2824 511 (Maja) ili 091 2824 517 (Sandra).

Prošlogodišnje natjecanje uspjelo je okupiti čak 17 ekipa, a iz Općine vam i ove godine obećaju dobru i slasnu zabavu te poručuju da što prije prijavite svoju ekipu ili samo dođete i uživate.