°C 6

Srpski napadač i australski Hrvat iz Hajduka u finišu prijelaznog roka pojačali Goricu

17.02.2020.

Damir Žbulj

Posljednjeg dana prijelaznog roka redove HNK Gorica pojačali su australski veznjak hrvatskih korijena Anthony Kalik i srpski napadač Ognjen Mudrinski.

Kalik je 22-godišnji defenzivni veznjak rođen u hrvatskoj obitelji u Sydneyu, stigao je iz splitskog Hajduka, a potpisao je ugovor do lipnja 2023. godine.

Mudrinski je 28-godišnjak rođen u Srbobranu, a dolazi na posudbu do kraja sezone iz poljske Jagiellonije. U karijeri je nastupao za puno klubova, počeo je u Vojvodini, a preko Hajduka iz Kule i Novog Sada došao je do Jagodine, a zatim i do Crvene zvezde. Igrao je i za Greuther Fürth i Aarau, bio je član Spartaka iz Subotice i Čukaričkog, a na početku ove sezone otišao je u Poljsku.

Mudrinski je u srpskoj Superligi, najvišem razredu tamošnjeg nogometa, tijekom godina prikupio 163 nastupa te je postigao 65 golova, uz 16 asistencija. 

U dresu Jagiellonije je upisao 12 nastupa i zabio je tek jedan pogodak, još prošlog kolovoza. U Gorici će na leđima nositi broj 9.

Sličnu statistiku imao je prije dolaska u Goricu i Lukasz Zwolinski pa se pokazao kao dobar odabir, a prošlu sezonu je bio i najbolji strijelac Gorice.

"Jako sam zadovoljan raspletom situacije, što sam potpisao za Goricu, i jedva čekam da zaigram. Pratio sam kako se radi ovdje, od sportskog direktora do trenera, cijela Hrvatska vidi da se u ovom klubu radi jako dobro i zato sam posebno sretan što sam postao dio ove priče", rekao je Kalik, koji će nositi broj 23. Karijeru je počeo u australskoj nacionalnoj nogometnoj akademiji A.I.S., odakle je kao 17-godišnjak prešao u Central Coast Marinerse. Prije četiri godine, s tek napunjenih 18, došao je u splitski Hajduk, čiji je igrač bio sve do dolaska u Goricu. U međuvremenu je Kalik odradio posudbe u Central Coast Marinersima, FC Sydneyu i Rudešu.

Obojica će se odmah priključiti treninzima i novim suigračima, a pravo nastupa imat će već od sljedeće utakmice, gostovanja kod Hajduka na Poljudu u subotu od 15 sati.