°C 14

Samoborke brončane u Budimpešti, čak 17 medalja za velikogorički karate u Karlovcu

16.09.2019.

Damir Žbulj

Ponovno je bogat natjecateljski vikend iza Karate kluba Velika Gorica. Juniori i mlađi seniori nastupali su na jakom međunarodnom turniru u Budimpešti, koji je okupio gotovo dvije tisuće natjecateljica i natjecatelja.

Dominik Kučan, Petar Orešković, Mia Mijović i Igor Vrban nisu uspjeli na Budapest Openu doći do medalja, ali su prikupili nova iskustva te spremni dočekuju posljednji bodovni turnir Hrvatskog karate saveza za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Croatia Open u Rijeci.

Ines Grdenić već je osigurala svoje mjesto u Čileu.

Mlađa natjecateljska ekipa sudjelovala je na turniru u Karlovcu, gdje je Karate klub Velika Gorica osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku.

Mlade nade velikogoričkog karatea osvojile su čak 17 medalja, od čega četiri zlata, šest srebra i sedam bronci.

Najuspješnija je bila Katja Braica koja je izborila zlato u svom uzrastu (učenice -44kg) i broncu u starijoj uzrasnoj kategoriji (ml.kadetkinje -45kg).

Zlatni su na Karlovac Openu bili još i Vito Hulina - učenici -30kg, Vita Kučan - učenice -32kg i Lucija Kirinić - ml.kadetkinje -40kg.

Srebro su osvojili Andro Vuković- učenici -38kg, Nikola Huzjak- učenici +42kg, Ema Jukić- učenice -32kg, Ema Filković- učenice +44kg, Luka Tačković- ml.kadeti -41kg i Filip Kaurin- ml.kadeti -52kg, dok su broncu zaslužili Mia Čunčić- ml.učenice -28kg, Hana Blažičko Petrak- ml.učenice -32kg, Mara Gusić- učenice -32kg, Ema Filković- ml.kadetkinje -50kg, Nikola Huzjak- ml.kadeti -45kg, Mihael Vuković- ml.kadeti -48kg.

U Karlovcu su još nastupili i Luka Lukačić, Petar Ruškovački, Karlo Bukvić, Nika Mirosavljević, Matea Kordić, Toni Gajšek, Noel Jeromić.

 

U Karlovcu je članica karate kluba Mladost Ivanić-Grad Dora Valentić nastupila u borbama u kategoriji mlađih učenica do 28kg i osvojila prvo mjesto.

U Budimpešti su Karate klub Samobor predstavljale juniorka Nika Jelen i Lucija Gečević u konkurenciji mlađih seniorki te su ostvarile sjajne rezultate. Obje su upisale četiri pobjede i po jedan poraz te su na kraju osvojile brončana odličja. 

Galerija slika

Samoborke brončane u Budimpešti, čak 17 medalja za velikogorički karate u Karlovcu Samoborke brončane u Budimpešti, čak 17 medalja za velikogorički karate u Karlovcu Samoborke brončane u Budimpešti, čak 17 medalja za velikogorički karate u Karlovcu