°C 20

Grand Prix Croatia: Sadea Bećirović zlatna u svom Samoboru

21.01.2024.

Damir Žbulj

U Samoboru je održan 32. turnir Grand Prix Croatia koji je okupio više od 1500 karatista iz 27 zemalja. Na trodnevnom turniru sudjeluju i hrvatski karate reprezentativci među kojima su i pobjednici u muškoj i ženskoj open kategoriji Enes Garibović i Sadea Bećirović.

U muškoj open kategoriji Enes je u neizvjesnom susretu pobijedio također hrvatskog reprezentativca Ivana Martinca rezultatom 1:0. Nakon tri druga mjesta, Enes je četvrti put zaredom u Samoboru osvojio medalju.

U polufinalu je Enes svladao Nizozemca Roba Timmermansa s 1:0, a Ivan je u završnici preokrenuo protiv Briana Timmermansa s 3:2. Brian je na kraju zauzeo treće, a njegov brat Rob četvrto mjesto.

Prvi put u povijesti samoborskog Grand Prixa održan je turnir za seniorke u borbama u open kategoriji. Slavila je Sadea Bećirović koja je u finalu nadjačala Leu Vukoju s 4:1. U meču za treće mjesto Petra Nuić bila je bolja od Lucije Battaije s 1:0 čime su četiri hrvatske karatistice zauzele četiri prva mjesta. Sadea je u polufinalu svladala Luciju rezultatom 6:1, a Lea minimalno pobijedila Petru s 2:1.

U seniorskim katama Ivana Raguž osvojila je brončanu medalju.

U ime Zagrebačke županije podršku i čestitke natjecateljima dala je predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

"Ove se godine u Samoboru okupilo više od 1500 natjecatelja i natjecateljki iz 28 zemalja te ovim putem svima čestitamo na postignutim rezultatima, bili ste vrhunski! Želimo se zahvaliti i onima koji su omogućili da turnir bude uspješan te nas podržavaju već godinama; Gradu Samoboru, Zajednici sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Sportskim objektima Samobor i Hrvatskom karate savezu. Hvala," poručili su organizatori iz Karate kluba Samoborpa dodali: 
"Nakon tri dana 'karate cirkusa' u Samoboru ostaju nam samo sjećanja i osjećaj da smo odradili dobar posao te se nadamo da je većina otišla iz našeg grada zadovoljna. Spremni smo saslušati kritike kako bi naredne godine učinili pomak na bolje u organizaciji i 33. po redu turnir učinili kvalitetnijim od ovog. Zahvaljujemo se svima koji su nas podržali, bilo svojim dolaskom na natjecanje,bilo u samoj organizaciji turnira. U svakom slučaju mi se osjećamo zadovoljno premoreni pa sada prepuni emocija idemo na počinak te sutra krećemo u nove akcije i pobjede."