°C 13

Rendulić je bivši: Saša Sabljak privremeno preuzeo turopoljskog prvoligaša

03.03.2022.

Damir Žbulj

Ono što se očekivalo još prije nekoliko tjedana dogodilo se nakon poraza od Hajduka u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Krunoslav Rendulić više nije trener turopoljskog prvoligaša!

Gorica je bila u katastrofalnom crnom nizu i rezultat i igre, na Poljudu je upisan i sedmi uzastopni poraz i rastanak s trenerom bio je jedini logični ishod.

Nije logično što se tako dugo zadržao na klupi, ali njegov ostanak do utakmice s Hajdukom može se objasniti kao posljednjom prilikom za spas sezone, jer je Rendulić i doveo ovu momčad među četiri najbolje ekipe u Kupu.

Bila je to i posljednja prilika da Gorica nastavi svoj ovosezonski europski san, pošto je prvenstvu daleko od pozicija koje vode u međunarodna natjecanja.

Prije samo nekoliko dana predsjednik Črnko je u Londonu potpisao suradnju s Fulhamom, vodećom momčadi engleskog Championshipa i možda se na tom tragu može očekivati novo trenersko ime u Gorici.

"U ime kluba želim se zahvaliti Krunoslavu Renduliću na iznimno korektnoj suradnji koju smo imali u ovih nepunih godinu dana. Nažalost, rezultatska kriza u koju smo ušli nije mi ostavljala previše prostora za neke druge odluke. Moram naglasiti da smo u posljednjih mjesec dana svi zajedno činili maksimum da zajednički pokušamo promijeniti rezultatski pad u pozitivu, ali jednostavno nije išlo," rekao Črnko za službenu stranicu pa dodao:

"U nekim drugim vremenima moguće je da bismo ovakve odluke donosili ranije, ali bilo je mnogo objektivnih razloga da pokušamo vratiti samopouzdanje momčadi na terenu, a samim time i zadržimo Rendulića. Utakmica u Splitu nije bila okidač za ovakvu odluku, Kruno je zaslužio da pokuša izboriti plasman u finale s momčadi s kojom je izborio polufinale, ali negativan niz na koji se nadovezala i ova utakmica jednostavno je nametao ovu opciju."

Do imenovanja novog trenera momčad će voditi Saša Sabljak, a iduća utakmica na rasporedu je u nedjelju od 15 sati na Gradskom stadionu protiv 'fenjeraša' Hrvatskog dragovoljca.

U svakom slučaju, sezona je za Goričane praktički završena, nalaze se u sredini ljestvice HT Prve lige, nalaze se u sredini ljestvice, bez realne opasnosti da završe na dnu i bez izgleda za neki napredak u poretku pa će preostale utakmice do kraja poslužiti za pripremu ekipe za iduću sezonu.