°C 16

Prekinut 'vaterpolski' dvoboj s Varaždinom: Ovaj kratak period priprema nas je limitirao

17.01.2024.

Damir Žbulj

Pokušali su nogometaši Gorice i Varaždina odigrati pripremni dvoboj u Medulinu na Arena Cupu, ali je zbog obilne kiše, natopljenog terena i 'vaterpolskih' uvjeta utakmica prekinuta nakon prvog poluvremena, kod rezultata 0:0.

"Teren je bio takav da se definitivno nije moglo bilo što ozbiljnije odigrati. Ključna stvar je bila da se igrači ne ozlijede i u dogovoru s organizatorom i Varaždinom donijeli smo odluku o prekidu, koja je najbolja za sve. Prvenstvo je prioritet i moramo voditi računa da igrači dočekaju nastavak sezone zdravi, a utakmica u ovakvim uvjetima je nosila veliki rizik. Nema smisla razgovarati o kvaliteti igre ili o tome što smo odradili u tih 45 minuta," poručio je trener Dinko Jeličić, koji je protiv Varaždina u medulinski 'bazen' poslao svoj udarni sastav.

Na vratima je bio Banić, u posljednjoj liniji obrane Raspopović, Maloča, Krizmanić i Štiglec, u vezi su bili Pršir, Mrzljak i Mitrović, a trojica napadača bili su Vujnović, Jurić i Matavž.

Gorica još treba u Medulinu odigrati utakmicu za plasman na Arena Cupu, a suparnik će biti Lokomotiva, u petak u podne. 

"Vidjet ćemo kakva je situacija, nitko se nije ozlijedio, a vidjet ćemo kakve će nam biti odluke, o minutaži i o sastavu."

Točno za sedam dana na rasporedu je odgođeni dvoboj s Rijekom na Rujevici, a samo četiri dana kasnije kreće i službeni nastavak prvenstva i domaći dvoboj, upravo s Lokosima.

"Nažalost, dosta detalja nije u skladu s onim što smatram da nam je bilo potrebno za pripreme. Pogotovo kad je ovako kratak period, jer ovo nisu klasične pripreme. Ali, adaptirali smo se na okolnosti i uvjete i ono što smo isplanirali smo, više manje, i uspjeli odraditi. Kroz prvenstvo ćemo se sigurno morati još nadograđivati, pogotovo jer nas je ovaj kratak period limitirao. Uvjeren sam kako ćemo se iz utakmice u utakmicu, ako bude zdravlja, dizati u formi," poručio je na kraju Jeličić.