°C 13

Povratnik Miya jedva čeka okršaj s Osijekom: Bit će zanimljivo...

28.07.2019.

Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u nedjelju od 18 sati na Gradskom stadionu očekuje novi prvoligaški izazov. U goste stiže 'europski' Osijek, koji je prije nekoliko dana odigrao prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija Europske lige na gostovanju u bugarskoj Sofiji. CSKA ima minimalnu prednost pred uzvrat u Gradskom vrtu, Bijelo-plavima je taj dvoboj u četvrtak sigurno prioritet u ovom dijelu sezone i Goričanima se otvara mogućnost da dobrom partijom stignu do sva tri boda.

U prvom kolu Gorica je na svom travnjaku ispustila prednost, propustila dosta jako dobrih prilika i na kraju s Interom odigrala bez pobjednika (1:1).

"Očekujem da igramo dobro i da se kao i uvijek dobro prezentiramo na travnjaku. Očekujem da u odnosu na utakmicu s Interom budemo puno bolji u realizaciji. Imali smo niz obećavajućih prilika i to nam je nedostajalo, zadnji pas i završni udarac nije bio precizan," istaknuo je trener Jakirović.

Strateg Gorice ima ove nedjelje puno više opcije u slaganju početne postave, vratili su se neki ozlijeđeni igrači, pravo nastupa dobio je i nizozemski stoper Steenvoorden, a u kadru je i Farouk Miya, koji je dobio odmor nakon sjajnih nastupa na Afričkom kupu nacija za svoju Ugandu.

"Kadar je bolji nego prošli susret. Vratio nam se Miya, u dobrom je stanju. Čabraja i Lovrić su u normalnom treningu, Zwolinski je do ponedjeljaka van terena, dok je Suk još uvijek upitan..."

"Moram još vidjeti kojih će 11 pokušati izboriti pozitivan rezultat."

Nažalost, na prijateljskoj utakmici s Vardarom prije nekoliko dana teže se ozlijedio Martin Maloča: "Čekamo rezultate magnetske rezonance. Imamo jedno mišljenje da je nešto s meniskusom, što je dobra stvar. Preplašio sam se da nisu ligamenti. Čekamo drugo mišljenje pa ćemo vidjeti što i kako dalje."

U sastavu su bila dva mlada i talentirana nogometaša iz Južne Koreje: "U sklopu suradnje s korejskom tvrtkom za GPS sustav praćenja učinka igrača na terenu došla su tri mlada nogometaša iz Južne Koreje. Filip Šelendić i Igor Krlić otišli su tamo, napravili su prvu selekciju. Doveli su trojicu sa sobom, dvojica su već nastupila. To su momci rođeni 2000. i 2001. godine, zanimljivi su. Igrat će ovaj vikend i utakmicu za juniore. Možda ćemo ih posuditi Kurilovcu, procijenit ćemo što dalje. Ovo je suradnja koja će se u budućnosti i još više razvijati."

'EUROPSKI' OSIJEK

Prošle sezone Gorica je Osijek dobila i kod kuće i u gostima, a upisala je i jedan remi. Osječani ovaj put sigurno neće nastupiti u najjačem mogućem sastavu, jer će njihov trener Skender nakon naporne utakmice u Sofiji i povratka u Hrvatsku sigurno odmoriti nekolicinu udarnih igrača.

"Osijek je igrao u četvrtak Europu, normalno je da su se potrošili, jer je to bila teška i zahtjevna utakmica. Misli su im sigurno na tom uzvratu, ali znamo kako imaju dobar kadar i očekujem da će biti promjena u njihovom sastavu u odnosu na susret u Sofiji. Analizirali smo mi njih, kao što su i oni nas te će odlučiti sitni detalji."

"Prošle sezone smo ih dva puta dobili, doma i u gostima, a tamo smo još i odigrali neriješeno. Dolaskom Skendera promijenili su sustav igra, no, moramo prvo vidjeti u kojem će sastavu istrčati u Velikoj Gorici, a onda ćemo staviti posebne zahtjeve pred našu momčad," smatra Jakirović.

MIYA NE RAZMIŠLJA O TRANSFERU

Farouk Miya predvodio je svoju Ugandu do osmine finala Afričkog kupa nacija. Njegova reprezentacija bila je ugodno iznenađenje tog velikog kontinentalnog nogometnog natjecanja, no, Senegal je ipak bio prevelika prepreka. Miya je nakon dodatnog odmora spreman ponovno dati svoj doprinos dobrim rezultatima Gorice, kao što je to bilo i prošle sezone.

"Sretan sam što sam se vratio! Bilo mi je zadovoljstvo što sam sudjelovao na Afričkom kupu nacija. Bilo je teško, ali uzbudljivo. Mi smo 'mala' reprezentacija i sretan sam što sam uopće imao mogućnost igrati za svoju domovinu."

"Nisam umoran, sretan sam što sam ponovno sa svojim suigračima, s ekipom i jedva čekam utakmicu s Osijekom," istaknuo je.

Razmišlja samo o budućnosti u Gorici, ne zamara se glasinama o transferu i odlasku iz Hrvatske.

"Ne trebamo razmišljati o prošlosti, treba gledati prema naprijed. I oni i mi smo promijenili neke igrače u momčadi. Bit će to otvorena utakmica, zanimljiva na obje strane terena, ali mi moramo kod kuće osvojiti bodove. Dobro je za momčad što ima i nekih novih lica. To dodatno motivira igrače koji su već u ekipi i čini momčad jačom. Pred nama je dugačka sezona."

"O transferu sam samo pročitao u medijima, odnosno preveli su mi što se piše. Ne zamaram se time, o tome brinu ljudi koji su zaduženi za to, a ja razmišljam samo o idućoj utakmici, postizanju golova, to mi je posao,"zaključio je ofenzivac Gorice.