°C 7

Potresi u NK Vrbovcu: Odstupio i tajnik!

26.09.2017.

Igor

Nogometni klub Vrbovec trese jaki potres! Nakon trenera Ante Klarića u subotu, u nedjelju je ostavku podnio i tajnik kluba mr. Stjepan Zdenko Brezarić, poznati vrbovečki kolekcionar i dugogodišnji sportski djelatnik ovoga kraja.

Kao razlog navodi:

-Inače, pokrenuo sam inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku NS Vrbovec Nikoli Galešiću i za to dobio potporu sportskog direktora Denisa Madžara, kao i članova Izvršnog odbora Roberta Đuranca, Dragana Lukača i Gorana Ivančana. Međutim, to nisu prihvatili ostali čelnici Kluba, koji su se odredilo za „politiku nezamjeranja“. Zbog toga sam, kao i zbog svojih sportskih, moralnih i svjetonazorskih uvjerenja i stavova jednostavno odstupio s mjesta tajnika NK Vrbovec.

Pa, što Vam smeta Galešić?

-Zar nije čudno da je samo nakon 10 mjeseci smijenjen s mjesta predsjednika NS Zagrebačke županije, u čemu su sudjelovala sva nogometna središta osim Vrbovca? Očito su ljudi iz Županijskog saveza shvatili kako je prevršio mjeru svojim bahaćenjem, neznanjem ili je sramotio i naštetio ugledu NS Zagrebačke županije. Samo to nije vidjelo vrbovečkog Središte, na čijem je čelu upravo gospodin Galešić. Mi smo kao najveći klub u Središtu imali što za reći, ali na moju veliku žalost, to mnogi kolege iz Uprave nisu shvatili. Zašto Galešić već ranije nije smijenjen, najveća je krivnja upravo NK Vrbovca, iako je već bilo pokušaja u vrijeme kada je bio predsjednik Jadranko Mijalić. U svakom slučaju inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Galešiću na mjestu predsjednika NS Vrbovec nije zaustavljena, jer su istu podržali Lonja iz Lonjice, Sloboda iz Gradeca kao i još neki klubovi - pojašnjava Brezarić, koji dužnost tajnika napušta nakon 2012. godine.