°C 11

Poraz od Istre na Arena Cupu: Utakmica je ispunila svrhu

14.01.2024.

Damir Žbulj

Nakon uvjerljive 5:0 pobjede nad Radničkim iz Novog Beograda, nogometaši Gorice su na pripremama u Medulinu poraženi 2:0 od Istre 1961. Puljani su poveli već u 11. minute preko Fage, dok je pola sata prije kraja Čuić glavom poentirao za konačni rezultat. 

U prvih 11 bili su ovaj put Radošević, Munksgaard, Matković, Leš, Vuko, Sagna, Jug, Blummel, Kapulica, Fall i Ilečić, dok su s klupe svoje minute čekali Debijađi, Krizmanić, Štiglec, Đekić, Josić, Pršir, Skrbin, Mitrović, Nezirović, Jurić i Vujnović.

 

"Utakmica je ispunila svrhu. S aspekta energetike, ritma i provjere dobrog dijela ovih mlađih igrača. U principu moramo vidjeti tko će biti spreman da ih možemo iskoristiti za prvenstvo. S te strane je utakmica ispunila svrhu. Teren je bio težak, ali Istra je u polju bila bolja, rekao bih već na jednom nivou spremna za prvenstvo. I kako su izgledali protiv nas, ali i u prvoj utakmici protiv Varaždina..."

"U principu smo dobili jedan dio odgovora, odradili smo ono što nam je bilo bitno i to je to. U ovoj fazi priprema teže je očekivati nešto više, jer bilo je puno rotacija, a dio ekipe je odradio i trening prije nego je ušao u igru. Mislim da smo dobili ono što smo htjeli, nekakve informacije, a sada idemo dalje, odraditi ove pripreme još ovih pet, šest dana i vrlo brzo nakon toga nam dolazi ta utakmica s Rijekom. To nam je već u fokusu maksimalnom," analizirao je dvoboj s Istrom trener Dinko Jeličić.

U srijedu, 17. siječnja, Gorica igra protiv Varaždina, a nakon toga i još jedan dvoboj u razigravanju za konačnu poziciju na ovogodišnjem Arena Cupu.

Ono puno važnije kreće 24. siječnja, kad je na rasporedu zaostala utakmica s Rijekom na Rujevici, dok samo tri dana kasnije na gorički Gradski stadion stiže Lokomotiva. Nakon toga slijedi okršaj s Dinamom pa još jedan prvenstveni dvoboj s Rijekom, gostovanje u Osijeku pa domaći dvoboj protiv Slaven Belupa, prije odlaska na Maksimir u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa kod Dinama.