°C 8

Održan Plenum klubova 4. NL središte Zagreb

07.07.2017.

Igor

Dojučerašnji trećeligaš Stupnik, bio je sinoć domaćin Plenuma klubova 4. NL središte Zagreb kojom će u narednoj sezoni ravnati Nogometni savez Zagrebačke županije. Novi povjerenik lige je Željko Mihalj, povjerenik za suđenje je Ivica Grgić, stegovni sudac Damir Nogić, a povjerenik za sigurnost Davor Ivić. 

Početak novog prvenstva je 26. kolovoza, a završetak 19. studenog s time da će se dva kola odigrati tijekom tjedna. U odnosu na prošlu sezonu u ligi više nema Udarnika i Španskog koji su preselili u 3. HNL, te Dinama (OO), Radoboja, Libertasa i Moslavine koji su preselili u niži rang natjecanja. Novim četvrtoligašima postali su Jarun i Croatia Hrastje osvajanjem naslova prvaka u svojim ligama, kroz kvalifikacije taj status stekli Mladost Petrinja i Slunj, dok su ispadanjem iz 3. HNL među četvrtoligaše došli Zagorec, Samobor i Stupnik.

Najviše zanimanja očekivano je izazvalo izvlačenje Bergerovih brojeva temeljem kojih je napravljen i raspored prvenstva koji odmah na startu donosi turopoljski derbi između Poleta i Gradića. U ostalim susretima prvog kola sastaju se još; Zagorec-Slunj, Samobor-Croatia, Zelina-Jarun, Karlovac-1919 Mladost (P), Savski Marof-Mladost (Z), Ponikve-Gaj te Sava-Stupnik.

Samo tri dana kasnije, u srijedu 30. kolovoza na rasporedu su utakmice drugog kola u kojima igraju; Slunj-Stupnik, Gradići-Sava, Gaj-Polet, Mladost (Z)-Ponikve, Mladost (P)-Savski Marof, Jarun-Karlovac 1919, Croatia-Zelina i Zagorec-Samobor.