°C 6

Novi odlazak: Špičić preselio u Varaždin

09.01.2020.

Damir Žbulj

Nakon gotovo dvije godine provedene u HNK Gorica Matija Špičić napustio je redove turopoljskog prvoligaša te je preselio u NK Varaždin.

Iskusni lijevi branič bio je dio momčadi koja je izborila ulazak u HT Prvu ligu. Tijekom protekle sezone i pol u elitnom razredu hrvatskog nogometa upisao je 18 nastupa za HNK Goricu, 16 u prvenstvu i dva u Kupu, pri čemu je zabilježio dvije asistencije.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo u ove dvije godine biti dio ekipe jer smo napravili povijesni rezultat, od ulaska u Prvu HNL do najboljeg debitanta u ligi i to je ono čime se najviše ponosim i što će mi ostati u sjećanju. Vjerujem da će dečki nastaviti tamo gdje smo stali i želim bivšim suigračima i trenerima sve najbolje u ovoj i svim sljedećim sezonama," naglasio je 31-godišnji Špile na odlasku iz Gorice.

Špičić je seniorsku karijeru počeo u dresu NK Zagreba, nakon kojeg je igrao za ukrajinsku Tavriju, pulsku Istru, ruski Sibir, azerbajdžanski Inter Baku, Osijek, gruzijski Dinamo Tbilisi te poljsku Wislu Krakow i Goricu. Varaždin će mu biti jubilarni deseti klub u karijeri.

"HNK Gorica želi Matiji puno sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri, uz zahvale na svemu što je dao našem klubu. Ulogu najstarijeg igrača u našoj prvoj momčadi sad preuzima Špičićev vršnjak Matija Dvorneković," poručili su iz kluba.

Goricu je ove zime napustio već i dokapetan Mario Marina, a novo ime u svlačionici je mladi 20-godišnji Litavac Paulius Golubickas. Pripreme su tek počele i sasvim je izgledno kako će biti još dolazaka, ali i odlazaka iz kluba, koji u proljetnom dijelu sezone puca na osvajanje četvrtog mjesta.