°C 3

Lovrić asistirao, Čabraja i Zwolinski zabijali, Gorica s igračem manje uzela bodove u Zaprešiću!

29.09.2019.

Damir Žbulj

Nakon dvije prvenstvene utakmice u kojima nisu postigli niti pogodak te su osvojili samo jedan bod nogometaši Gorice vratili su se na pobjedničke staze na gostovanju u Zaprešiću kod Intera, kojeg su svladali 2:0 (1:0), golovima Marijana Čabraje u prvom poluvremenu i Lukasza Zwolinskog u nastavku ovog 'županijskog derbija'.

Goričani su od 53. minute igrali bez isključenog Marine, kod 0:1 na semaforu, ali niti to ih nije spriječilo da zabiju još jedan pogodak i u konačnici sačuvaju svoju mrežu netaknutom.

Ekipa Sergeja Jakirovića većinu je dvoboja diktirala ritam, imala je više konkretnijih prigoda i na kraju je zasluženo stigla do nova tri boda s kojima s vratila na peto mjesto prvenstvene ljestvice.

 

Gorica je mogla do prednosti i u otvaranju utakmice, kad je Lovrić opalio iz daljine, a igrač Intera loptu skrenuo u vratnicu.

Ipak, obrana domaćih kapitulirala je nakon isteka prvih pola sata igre. Sjajnu akciju i proigravanje Lovrića u pogodak je pretvorio Marijan Čabraja, sjajnim udarcem s lijeve strane kaznenog prostora u suprotan kut vratara Freliha, koji u toj situaciji nije imao nikakve šanse.

Inter je čak u finišu prvog poluvremena i izjednačiti rezultat, no, iskazao se kapetan Kahlina, koji je udarac Tatomirovića s ruba kaznenog prostora majstorski odbio u gredu.

Početak nastavka donio je nova uzbuđenja, a među njima je bilo i isključenje Marija Marine, koji je zaradio drugi žuti karton pa su Goričani s desetoricom morali dočekati kraj dvoboja. Jakirović je prvo na poluvremenu uveo Čanađiju umjesto Muse, a nakon isključenja je s terena povukao Cherifa Ndiayea, a ostavio Lukasza Zwolinskog - i pogodio.

Poljski napadač, najbolji strijelac Gorice prošle sezone, prekinuo je dugotrajni prvenstveni golgeterski post te je sjajno iskoristio ubačaj Lovrića i poentirao za ključnih 2:0. U desetom kolu HT Prve lige zabio je svoj prvi gol!

Interovci će sigurno imati prigovora na suđenje Marija Zebeca, koji je pola sata prije kraja svirao penal za domaće, nakon što je Suk igrao rukom u svom kaznenom prostoru, da bi se nakon konzultacija s pomoćnikom Križarićem predomislio...

Strateg Gorice je za posljednjih 20-ak minuta uveo još jednog stopera, ušao je Ćelić umjesto Mathieua, jer je pretpostavio što ga čeka u posljednjoj fazi utakmice. 

Domaći su u završnici dvoboja pokušali stihijski doći, prvo do smanjenja zaostatka, a onda i eventualnog izjednačenja, međutim, cijela ekipe Gorice požrtvovno je izdržala sve nalete suparnika te na kraju stigla do velikog i zasluženog slavlja, uz podršku 50-ak najvjernijih navijača koji su Goričane glasno pratili i na ovom gostovanju.

Jakirovićeva momčad, nakon Koprivnice i Zaprešića, nastavlja ovu seriju utakmica na strani iduće subote u Osijeku.

HT Prva liga:
1. Hajduk 9 6 1 2 19
2. Dinamo Zagreb 9 6 1 2 19
3. Rijeka 9 5 3 1 18
4. Osijek 10 4 4 2 16
5. Gorica 10 4 3 3 15
6. Lokomotiva 10 4 2 4 14
7. Slaven Belupo 10 3 1 6 10
8. Istra 1961 9 2 2 5 8
9. Varaždin 10 1 4 5 7
10. Inter Zaprešić 10 1 3 6 6

(Foto: HNK Gorica)