°C 6

Jakirović: Teško je igrati nogomet bez energije, agresije i komunikacije

30.11.2019.

Damir Žbulj

"Fantastična utakmica moje momčadi, jedna od najboljih od kad sam ja trener Lokomotive. Od prve do posljednje minute bili smo bolji u svim segmentima" zračio je zadovoljstvom strateg pobjedničke momčadi Goran Tomić nakon što je Gorici nanio najteži poraz u posljednju sezonu i pol u HT Prvoj ligi.

Bio je apsolutno u pravu...

Goričani su pod vodstvom Sergeja Jakirovića pružili pak jednu od svojih najslabijih partija i 4:0 rezultat na semaforu je sasvim realan prikaz odnosa snaga na travnjaku u Kranjčevićevoj ulici.

-->> Težak poraz kod Lokosa kao veliko upozorenje prije četvrtfinala Kupa

Mogla je Gorica možda i zabiti, dvije solidne prigode propustio je Lovrić, no, mogao je Kahlina i još koji puta po loptu u mrežu.

"Čestitam apsolutno Lokomotivi na prikazanome i zasluženoj pobjedi. Nismo se pojavili na utakmici, jer sve ono što nas inače krasi ovaj put nismo prezentirali. Teško je igrati nogomet bez energije, agresije, komunikacije, što se najbolje vidjelo kod prva dva njihova gola. Poslije se dogodi situacija da kao u boksu 'bacite ručnik' i kažete bolje da svi odemo lijepo kući. Sve ostalo nakon trećeg gola bilo je samo mučenje, i nas i naših navijača i svih koji vole Goricu. Za mene je to ipak nedopustivo, a morat ćemo naći snage da još ove tri utakmice, izuzetno važne, odigramo puno bolje..."

"Vidjet ćemo nakon analize što i kako dalje," zaključio je Jakirović.

Goričane do kraja prvog dijela sezone očekuju tri izuzetno važne utakmice, koje bi mogle usmjeriti njihovu sudbinu u drugom dijelu natjecanja. Prvo je na redu povijesni okršaj četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Slaven Belupa na Gradskom stadionu u srijedu od 19 sati, nakon toga čeka ih prvenstveni dvoboj protiv istog suparnika na istom mjestu, u subotu 7. prosinca od 15 sati, dok će na zimsku pauzu otići poslije domaćeg susreta zaprešićkog Intera (13. prosinca).

Na ljestvici su trenutno na šestom mjestu s 25 bodova, sedam više od Koprivničanaca. Prolaz u polufinale Kupa i maksimalnih šest bodova u preostale dvije prvenstvene utakmice jednostavan su recept za mirni odlazak na Božićne i Novogodišnje blagdane te pripreme za nastavak ove zanimljive sezone.

(Foto: NK Lokomotiva Zagreb)