°C 10

Jakirović: Nema potrebe očajavati, protiv Rijeke moramo odigrati još bolje nego protiv Dinama

11.02.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice ponovno su poraženi od Dinama, međutim, slika ekipe na maksimirskom travnjaku ponovno je bila dobra.

Odlično su Goričani kontrolirali dvoboj sve do isključenja Joeyja Suka, koji je neopreznim i nepotrebnim startom na sredini terena zaradio drugu javnu opomenu i isključenje, što je u izuzetno tešku situaciju stavilo i njegove suigrače i trenera Jakirovića.

Naravno, hrvatski prvak i ovosezonski lider je i u slabijem izdanju uspio iskoristiti brojčanu prednost i s dva pogotka riješiti susret u svoju korist.

"Čestitam svojim igračima koji su se maksimalno trudili ispoštovati ono što smo se dogovorili. Poslije crvenog kartona i sve je bilo teže. Dinamo je napravio pritisak i zabili su nam dva gola. Moram biti zadovoljan kako smo igrali prije isključenja Suka, u tom smjeru trebamo nastaviti dalje," poručio je nakon dvoboja Jakir.

Gorica u nastavku sezone još uvijek nije zatresla suparničku mrežu...

"Istina, nismo zabili već drugu utakmicu u nizu, iako smo imali nekih prilika. Vjerujem da će u narednim kolima biti bolje."

-->> Dinamo iskoristio isključenje Suka, Bjelica pohvalio Goričane

U prve dvije utakmice proljetnog dijela prvenstva Goričani su igrali s Osijekom i Dinamom, u idućem kolu čeka ih domaći okršaj s Rijekom, a nakon toga gostovanje na Poljudu kod Hajduka.

"Svaki krug imamo isti raspored i nema potrebe očajavati. Treba se stalno dokazivati i gledati prema budućnosti. U tim utakmicama smo do sada uzimali minimalno šest bodova pa nešto slično želimo ponoviti i sada. Stiže nam Rijeka, moramo se pripremiti i odigrati još bolje nego protiv Dinama," istaknuo je strateg Gorice pa posebno istaknuo doprinos mladih igrača koje ima u momčadi, od Krizmanića i Golubickasa do Špikića i Babeca:

"Imamo mlade i talentirane igrače, jasna je naš cilj našeg kluba i nadam se kako će oni napredovati i kako će se nastaviti pravilno razvijati."

Gorica je nakon 21 odigranog kola HT Prve lige ostala na šestoj poziciji s 30 osvojenih bodova, jednim manje od Lokomotive, pet od Osijeka i sedam od trećeplasirane Rijeke, koja u nedjelju od 17.30 sati stiže na velikogorički Gradski stadion. Vodeći Dinamo ima 53 boda, 12 više od splitskog Hajduka.

(Foto: HNK Gorica)