°C 11

Jakirović: Kahlina je bio fenomenalan, moramo poraditi na realizaciji

16.02.2020.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice i treću utakmicu ovog proljeća nisu zabili pogodak, ali su ipak osvojili bod u okršaju s Rijekom.

Gosti su u sudačkoj nadoknadi uspjeli svladati sjajnog Kahlinu, no, nakon VAR provjere sudac Fran Jović poništio je pogodak i dvoboj je završio bez pobjednika.

-->> Gorica i dalje bez pogotka, VAR spasio bod u sudačkoj nadoknadi

"Mogli smo komotno gubiti, ali smo izdržali do poluvremena. U nastavku smo bili puno bolji, puno više smo imali kontrole, inicijative, imali smo i neke šanse, ali nismo uspjeli zabiti. Moram biti zadovoljan, ali moramo zabijati golove, ako želimo uzimati bodove..." 

"Moram biti zadovoljan s osvojenim bodom, iako smo htjeli sva tri. Stvorili smo neke prigode, pogodili smo vratnicu, ali evidentno je da moramo dovesti strijelca. Ovo je već treća utakmica bez gola u nizu, a prije smo ih stalno zabijali. Možda tek u jednoj ili dvije nismo poentirali. Možda je stvar i koncentracije, morat ćemo još dodatno poraditi na realizaciji," jasno je poručio nakon susreta trener Jakirović, koji je prvu izmjenu napravio već u završnici prvog dijela.

Musa je ovu večer bio indisponiran i protivnicima je omogućio nekoliko 'zicera', koje je većinom spašavao Kahlina, a jednom su gosti uzdrmali i okvir gola.

"Krenuli smo jako dobro u prvih 20 minuta, stavili smo Rijeku pod određeni pritisak, ali je Musa napravio dvije neshvatljive greške i gosti su imali dvije velike šanse."

"Trebao sam možda i prije napraviti tu promjenu..."

"Kahlina je stvarno fenomenalno reagirao, trebali smo gubiti," nije propustio pohvaliti svog kapetana Jakir.

U drugom poluvremenu Gorica je bila bliže vodstvu, ali nije pronašla put do mreže suparnika. Lovrić je ponovno bio na milimetar od zgoditka, ali je iz majstorski izvedenog slobodnjaka pogodio vratnicu...

"Malo smo se u poluvremenu smirili, posložili, a u nastavku smo kontrolirali utakmicu i Rijeka nam nije pucala prema golu."

"Bili su čvrsti i kompaktni, nismo poentirali."

Komentirao je strateg Gorice i najuzbudljiviji trenutak dvoboja, odluku suca Jovića o poništavanju gostujućeg pogotka u sudačkoj nadoknadi.

"Ovo je samo VAR mogao vidjeti, nitko na stadionu nije vidio što se dogodilo."

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Splitu kod Hajduka, koji je u ovom kolu izgubio u Koprivnici od Slaven Belupa.

Jakirović moram sastaviti momčad bez Čanađije i Jovičića, koji su protiv Rijeke akumulirane treće javne opomene.

Gorica je trenutno na šestom mjestu ljestvice s 31 bodom, tri manje od Lokomotive i sedam od Rijeke i Osijeka. 

"Mislim da nekad suci prelako vade žute kartone, nisu to bili neki startovi. Nije bila gruba utakmica, a svirano je 30 prekršaja. Igra se agresivno, ali treba nekad i nešto pustiti..."

"Dosta smo promijenili momčad, ostali smo u posljednjih godinu dana bez trojice ofenzivaca koji su radili razliku, nema Marine koji je bio 'motor' momčadi, a danas nam je nedostajao i Suk zbog suspenzije. Imamo mlade igrače u kadru koji su već dobili priliku i koji će igrati još više, ako vidimo da ne možemo pratiti borbu za Europu. Optimisti smo, takvi su i moji igrači i mislim kako će biti zanimljivo do kraja," zaključio je strateg Gorice