°C 12

Jakirović iz klupskog autobusa najavio pobjedu nad Varaždinom: Ovo je potvrda naše ozbiljnosti

22.11.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice spremni su za nastavak prvenstvene sezone i dolazak fenjeraša Varaždina, u subotu od 15 sati na Gradskom stadionu.

Potvrdio nam je to i trener Sergej Jakirović, koji je prvi puta u svojoj karijeri najavio nogometnu utakmicu u autobusu, prisjetivši se kako je nekad davno tek gledao istoimenu britansku humorističnu seriju i kako ga ovo malo podsjeća na takav scenarij...

HNK Gorica predstavila je na Gradskom stadionu autobus u klupskim bojama, u današnje vrijeme prvoligaški standard, a prije revijalne vožnje velikogoričkim ulicama Jakirović je najavio borbu za bodove s Varaždincima, koji bez obzira na poziciju na ljestvici u subotu ne bi trebali 'parkirati autobus' ispred svog gola.

"I meni je ovo prva konferencija za medije u autobusu, ali isto tako vjerujem kako je ovo i vama prvi put," u pravu je bio Jakirović.

"Stanje u ekipi je dobro, u proteklih 14 dana smo se i odmorili, imali smo pet dana slobodno, napunili smo baterije i spremni čekamo dvoboj," istaknuo je strateg Gorice koji zbog ozljede ne može računati na Ljubisavljevića, a zbog kartona na Steenvoordena, Čanađiju i Musu.

"Odradili smo dobro treninge posljednji tjedan, imamo jedan dobar niz posljednjih mjesec dana i želimo nastaviti u tom smjeru. Protiv Varaždina nas samo zanima pobjeda," dodao je Jakir.

BONAČIĆ ME UVEO U SENIORSKI NOGOMET

U prvom međusobnom ovosezonskom dvoboju Goričani su u Varaždinu slavili rezultatom 3:1.

"Čeka nas 'lepršav' protivnik, ali takva igra ne pali uvijek u prvoj ligi, jer treba uzimati i bodove. Prvo ih je vodio Borimir Perković, sad je tamo Luka Bonačić, koji ima puno iskustva. Vidjet ćemo što je sve uspio prenijeti svojim igračima u ovom kratkom razdoblju."

"Svi možda očekuju kako nas čeka lagan posao, ali neće biti lagano. Bit će to teška utakmica i moramo dati svoj maksimum za pozitivan rezultat," dodao je Jakir, koji s aktualnim trenerom Varaždina ima poseban odnos.

"Moj tata je s njim igrao u Neretvi iz Metkovića, a Bonačić me kao izlaznog juniora priključio ekipi i uveo u seniorski nogomet. Znam otprilike kako razmišlja, napravio je puno dobrih stvari u dosta klubova. Kvalitetna je trener, zanimljiva je ovo priča i bit će mi ga drago ponovno vidjeti," istaknuo je trener Gorice pa dodao: 

"Ovaj autobus je znak da se razvijamo, kao što je to predsjednik Črnko rekao još i prošle sezone: ovdje smo i da učimo i da se razvijamo. Sigurno kako je i ovo još jedan korak prema naprijed i potvrda naše ozbiljnosti u HNL-u!"

TKO GA ŽELI - MORAT ĆE SE ISPRSITI

Igrač odluke u Varaždinu je bio Kristijan Lovrić, kao i puno puta ove godine u dresu Gorice. Pitanje je hoće li ostati i nakon zimskog prijelaznog roka.

"Ovo je više pitanje za sportskog direktora Nikoličiusa. Svojim igrama je skrenuo pažnju na sebe. Ove godine je zabio 19 golova, pogodio puno puta i grede i stative...

"On je igrač koji radi razliku na terenu i uopće me ne čudi interes za njega. Ali, poznavajući našeg sportskog direktora, tko ga želi kupiti morat će se dobro isprsiti."

"Vidjet ćemo kako ćemo se razvijati dalje. Već smo letjeli u Švedsku i ako ćemo ponovno ići nekud zrakoplovom i ako ćemo tamo najavljivati utakmice, znači da smo ušli u Europsku ligu, barem."

Ambicije ne skriva ni predsjednik Črnko, jer klupski autobus samo je još jedna stepenica u napretku Gorice.

"Zadali smo neke ciljeve u narednim godinama i želimo i omogućiti što kvalitetnije uvjete ne bismo li jednog dana zaigrali u Europi. jedan od koraka je i ovaj autobus. Moramo pratiti trendove i u hrvatskom i u europskom nogometu, zahvaljujući našem parteru Malkus prometu, Unilineu i Turističkoj zajednici Velike Gorice. Mislim da je ovo dobra promocija i kluba i Velike Gorice i cijelog Turopolja."

"Gorica nije napravila ništa novo, nego samo prati trendove, jer autobus imaju i Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, ali i Varaždin i Slaven Belupo, Istra..."

Autobus će se koristiti i u komercijalnoj upotrebi, koristi će ga samo seniorska ekipa, ali postoje planovi i kako će se nešto slično napraviti i za školu nogometa, kako bi sve selekcije imale priliku koristiti autobus u klupskim bojama.

"Vjerujem kako ćemo u budućnosti imati dva, tri ovakva autobusa i da će sve selekcije biti pokrivene. Pokušat ćemo i sada, kad bude slobodnih termina, da i mlađe kategorije koriste prijevoz u ovom autobusu," zaključio je Črnko, koji je u prvoj službenoj vožnji bio u društvu predsjednika skupštine HNK Gorica Renata Ivanuša.