°C 16

Inter iz Marseillea doveo mladog hrvatskog reprezentativca

13.12.2019.

Damir Žbulj

Vrijedan bod osvojen protiv Hajduka napunio je nogometaše Intera, ali i njihovog trenera, prije posljednje ovogodišnje utakmice i gostovanje u Velikoj Gorici, gdje Žuti u proteklih sezonu i pol još nisu izgubili.

Želja im je nastaviti tu tradiciju i na zimsku pauzu otići u pozitivnom raspoloženju, bez obzira na sve probleme s kojima su se susretali u prvom dijelu natjecanja.

Toplakova momčad je na dnu ljestvice s 12 osvojenih bodova, ali identičan učinak prije posljednjih ovogodišnjih 90 minuta imaju i Varaždin i Istra 1961 pa je i to dodatni poticaj prije županijskog derbija s Goričanima, u petak od 18 sati na tamošnjem Gradskom stadionu. 

Uoči utakmice navijači Žutih saznali su dobre vijest, jer je momčad pojačao 21-godišnji Sacha Marasovic, ofenzivni veznjak koji stiže iz druge momčadi Marseillea. Rođen je u Parizu, otac mu je Splićanin, a mama Francuskinja pa uz francusko ima i hrvatsko državljanstvo te dva nastupa za našu U-20 reprezentaciju, lani u prijateljskim utakmicama s Rusijom.

Odlaskom Valona Ahmedija, koji se i nije nametnuo treneru Toplaku, Marasovic bi trebao u nastavku sezone unaprijediti napadačku snagu Intera.

-->> Derbi Zagrebačke županije za kraj godine: Čeka nas veliki izazov, još ih na svom terenu nismo nikad pobijedili

Snažna defenzivna karika Zaprešićana je mladi Nikola Soldo, sin legendarnog Vatrenog Zvonimira Solde, koji će u siječnju napuniti 20 godina i koji se već u prvoj ozbiljnoj sezoni nametnuo kao polivalentni branič s velikom perspektivom.

"Kad me trener Toplak pozvao na pripreme, nadao sam se i minutaži. Bilo mi je jasno da prilika postoji i dao sam sve od sebe da ju i iskoristim. Većinu minutaže proveo sam na stoperskoj poziciji, a u dva navrata zaigrao i na zadnjem veznom. Iako mi je veznoj liniji ljepše igrati, jer sam češće u kontaktu s loptom, nemam ništa ni protiv uloge stopera...

"Gledao sam dosta očevih utakmica na starim snimkama i uočio o kakvom se kvalitetnom igraču radilo. Tata je mogao igrati na više pozicija, to je ono što i ja želim. Volio bih ostvariti karijeru poput njegove, ako ne i bolju," istaknuo je!

Dva starija brata, Matija i Filip, igraju u slovenskim Brežicama. Jedan je veznjak, drugi napadač, a Nikola se nada kako će jednog dana zajedno zaigrati u istoj momčadi.

U preostalim utakmicama 19. kola Rijeka u subotu dočekuje Varaždin, a Dinamo igra s Lokomotivom. U nedjelju Slaven Belupo gostuje u Osijeku, a Prelecova Istra 1961 igra na Poljudu s Hajdukom.

Nogometna godina u Hrvatskoj zaključit će se odgođenom utakmicom šestog kola između Dinama i Rijeke 18. prosinca na Maksimiru.

HT Prva liga:
1. Dinamo 17 +24 41
2. Hajduk 18 +12 32
3. Rijeka 17 +10 31
4. Osijek 18 +11 30
5. Lokomotiva 18 +3 28
6. Gorica 18 -1 28
7. Slaven Belupo 18 -16 18
8. Istra 1961 18 -13 12
9. Varaždin 18 -14 12
10. Inter-Zaprešić 18 -16