°C 4

Gorica i Inter saznali suparnike u borbi za polufinale Kupa

04.11.2019.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice i Intera saznali su protivnika u nastupu u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Za mjesto među četiri najbolja Goričani će se boriti sa Slaven Belupom na svom travnjaku Gradskog stadiona, u srijedu 4. prosinca.

Igra se samo jedna utakmica, a nakon eliminacije Hajduka ekipa Sergeja Jakirovića s puno optimizma može gledati na novi okršaj u ovom natjecanju.

Zanimljivo kako će Gorica, baš kao i protiv Splićana, ponovno imati dvostruki program, jer će samo tri dana kasnije, 7. prosinca, s istim suparnikom igrati i dvoboj 18. kola HT Prve lige. 

Možemo se samo nadati identičnom ishodu!

 

Ove sezone je Slaven Belupo u prvom međusobnom susretu, autogolom Steenvoordena i zgoditkom Krstanovića iz penala, odnio sva tri boda.

U četiri prošlosezonska okršaja Goričani su upisali dvije pobjede (4:3, 0:1), remi (3:3) i jedan poraz (2:0) i sa sigurnošću možemo najaviti kako nas čeka novi neizvjestan obračun, vrijedan mjesta u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Zaprešićki Inter, koji je prošle sezone igrao u polufinalu, u četvrtzavršnici će na svom travnjaku 4. prosinca odmjeriti snage s Osijekom.

Ove sezone već su igrali dva puta, u Gradskom vrtu domaćin je slavio 3:1, nakon što su Žuti golom Serderova vodili do 68. minute. U Zaprešiću je u listopadu završilo 3:3. Gosti su poveli golom Marića iz penala, ali je Inter do poluvremena s dva pogotka sjajnog Serderova stigao do preokreta. Svoj hat-trick je Serderov kompletirao pola sata prije kraja, no, Osijek je preko Lope i Špoljarića, koji zabija u sudačkoj nadoknadi, stigao do boda.

Ekipa Samira Toplaka je već pokazala kako se može nositi s Osječanima i susret u četvrtfinalu Kupa sigurno će biti izuzetno zanimljiv.

U preostalim parovima sastaju se Rijeka i Dinamo (3. prosinca), dok Šibenik dočekuje Lokomotivu, (4. prosinca).