°C 9

Dino Šimunec juniorskim srebrom u svom Samoboru potvrdio nastup na Europskom prvenstvu

20.01.2020.

Damir Žbulj

U sjajnoj organizaciji Karate kluba Samobor održano je 29. izdanje prestižnog Grand Prixu Croatia turnira, koji je okupio gotovo 200 karatistica i karatista iz 22 države svijeta.

Fantastičan je bio domaći borac Dino Šimunec, koji je u juniorskoj konkurenciji do 68 kilograma stigao do srebra, nakon što je lani među kadetima bio zlatni.

Vrhunski je odradio sve borbe, ali je zbog ozljede u polufinalu morao predati meč za zlato protiv Kosovara Albina Merovcija.

Dino je ovim uspjehom potvrdio nastup na juniorskom Europskom prvenstvu, koje će se početkom veljače održati u Budimpešti.

Hrvatske karatistice i karatisti su na 29. Grand Prixu Croatia u Samoboru osvojili ukupno 16 medalja, od čega pet zlatnih, tri srebrne i osam brončanih.

U najatraktivnijem dijelu turnira, u seniorskoj open kategoriji u borbama prvi put u praktički tri desetljeća turnira sva četvorica finalista bili su naši reprezentativci. Naslov najboljeg obranio je Ivan Kvesić, koji je u susretu trećeg finalnog kola u završnim sekundama pobijedio brata Anđela s 2-1.

Dvije pobjede i jedan remi Ivanu su bile dovoljne za prvo mjesto, srebro je osvojio Enes Garibović. Zbog povoljnije bodovne razlike Anđelo Kvesić natjecanje je završio na trećem, a Ivan Martinac na četvrtom mjestu.

Uz seniorsko zlato Ivana Kvesića, osvajači najsjajnijeg odličja u konkurenciji mlađih seniora su još Kristijan Lacković (-60 kg), Jelena Pehar (-50 kg) i Lea Vukoja (-68 kg), a u kadetskoj konkurenciji do 54 kg slavila je i Laura Lisac.

Srebrna je, uz Enesa i Dinu, bila i Anita Tadić (-68 kg) kod mlađih seniorki.

Juniorske bronce osvojili su Aleksandar Kalabić (-76 kg) i Luka Stefano Ciprić (+76 kg), a u kadetskim nastupima - Leon Pendić (-70 kg), Luka Kvesić (+70 kg), Tia Mameladžija (-54 kg), Adriana Ross (+54 kg) i Dora Žugčić (+54 kg).