°C 9

Ana Lenard prvakinja Balkana!

10.03.2020.

Damir Žbulj

Hrvatske karatistice i karatisti su na seniorskom prvenstvu Balkana u Beogradu osvojili čak dvanaest odličja, pet zlata, dva srebra i pet bronci, a među njima je bila i Ana Lenard iz Karate kluba Samobor, koja je osvojila titulu prvakinje Balkana.

U finalu kategorije do 61 kilograma bila je bolja od Katarine Jeličić iz zagrebačkog karate kluba Hercegovina, a bronce su pripale karatisticama Srbije (Ivana Perović) i Crne Gore (Ksenija Miličković).

Ana je višestruka osvajačica naslova najbolje sportašice Samobora, a protekli mjesec je s klupskim kolegicama osvojila i nagradu za najbolju ekipu Samobora u 2019. godini.

U Beogradu su zlatni bili još Lucija Lesjak (+68 kg), Enes Garibović (-75 kg), Anđelo Kvesić (+84 kg) te hrvatska muška reprezentacija u borbama.

Ines Grdenić iz Karate kluba Velika Gorica je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 55 kilograma, dok su broncu oko vrata stavili Anita Tadić (-68 kg), Luka Kondić (-67 kg), Leon Tomljanović (-75 kg) te hrvatska muška vrsta u katama i ženska ekipa u borbama.