°C 17

[VIDEO] Tri laka komada u mreži Rudeša

26.11.2023.

Damir Žbulj

Trener Dinko Jeličić upozoravao na moguće opasnosti utakmice protiv 'fenjeraša' Rudeša, a njegovi nogometaši su ga itekako ozbiljno shvatili te su izvrsnom, efikasnom partijom deklasirali svog suparnika još u prvom poluvremenu, golovima Vujnovića i dvostrukog strijelca Blummela!

Gorica je na kraju apsolutno zasluženo slavila s tih 3:0 te je učvrstila svoju fantastičnu četvrtu poziciji na ljestvici!

Jeličić u ovom dvoboju nije mogao računati na bolesnog Matavža, ali i Ndockyta, koji se teško ozlijedio na nedavnom reprezentativnom okupljanu svog Konga, ali je ponovno dobro pripremio svoju momčad za vrijeme ove dvotjedne pauze. U početnoj postavi možda se iznenađujuće našao tek Blummel, koji se svom 'šefu' odužio na najbolji mogući način, s dva prekrasna pogotka, koja su i prelomila ovaj dvoboj i ubila svaku gostujuću nadu u pozitivan rezultat na Gradskom stadionu.

 

 

Promrzle gledatelje zagrijao je već u 16. minuti Nikola Vujnović, koji je na pravom mjestu dočekao dobro ubacivanje Mitrovića i atraktivno poentirao pod gredu.

Desetak minuta prije predaha domaći navijači imaju novog razloga za slavlje, a nakon vrhunskog proigravanja Jure Pršira, dok je Nizozemcu Blummelu ostalo tek hladnokrvno poslati loptu pored vratara Markovića, uz samu desnu vratnicu njegovog gola!

U trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela ova utakmica je bila odlučena, kad je Mitrović još jednom odlično utrčao u prazan prostor, ubacio ponovno na peterac, dok je Blummel 'samo' iskoristio veliku pogrešku gostujuće obrane te lukavo loptu iznova smjestio u sami kut protivničkog gola.

Bilo je dosta promjena u redovima Rudeša na startu drugog dijela, ušla su čak četvorica igrača, dobro nam poznati Tomečak te Pešić, Kovačević i Odei. Gosti su nastava odigrali puno konkretnije i opasnije, ali Banić je u tih par neugodnih situacija izvrsno reagirao i potvrdio svoj status kao jednog od najboljih čuvara mreže na hrvatskim travnjacima.

Igrači Rudeša su 20-ak minuta prije kraja tražili kazneni udarac, intervenirala je i VAR soba, ali je nakon gledanja snimke Mateo Erceg pokazao kako nije bilo govora o kaznenom udarcu, što je kasnije potvrdila i sudačka ekspertiza.

Rutinski je Jeličićeva ekipa privela ovu utakmicu kraju, priliku s klupe dobili su rođendanski slavljenik Ante Matej Jurić, Munksgaard, Kapulica, Ilečić i mladi Sekou Matar Sagna, velika nada juniorske ekipe Gorice, koji je upisao debitantski nastup u HNL-u.

Fantastičan je pogled na ljestvicu, gdje je turopoljski prvoligaš na sjajnom četvrtom mjestu s 26 osvojenih bodova, samo jednim manje od Dinama, koji ima i utakmicu manje. Osijek na petom mjestu ima četiri boda minusa i jednu odigranu utakmicu više.

U idućem kolu čeka nas prava poslastica, jer će Gorica gostovati na Poljudu kod vodećeg Hajduka, koji je u ovom kolu slavio u Puli te je na vrhu s 36 bodova. Splićani su pobijedili u svojih zadnjih pet prvenstvenih dvoboja, slavili su u međuvremenu i u Kupu te puni samopouzdanja koračaju prema toliko željenoj tituli. Jeličić im je već ove sezone pokazao kakva ih prepreka čeka iduće subote!