°C 8

[VIDEO] Oreščanin krenuo pobjedom: Bilo je baš onako kako smo zamišljali

14.01.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u ponedjeljak su stigli u Medulin, a u utorak su već igrali svoju prvu utakmicu pod vodstvom novog trenera Siniše Oreščanina.

Turopoljski prvoligaš je s 4:2 bio bolji od Opatije, treće momčadi Druge HNL.

Vodstvom 2:0 na poluvremenu osigurali su Jiloan Hamad i mladi Albanac Lion Cahani, koji je u igru ušao umjesto Kristijana Lovrića.

Nezgodno je pao najbolji strijelac Gorice i nije bilo potrebe bilo što riskirati...

Početkom nastavka Opatijci su smanjili zaostatak preko Zgrablića, ali nije to puno poremetilo momčad Siniše Oreščanina. Ubrzo je efektno poentirao Matar Dieye, dok je na pogodak Junuzovića odgovorio Matija Dvorneković.

Imala je Gorica još dovoljno prilika, čak je Kalik zapucao i kazneni udarac pa je pobjeda svakako mogla biti i uvjerljivija.

"Dali smo minutažu svim igračima koji su u ovom trenutku na raspolaganju, što je također vrlo važno. Ovoga puta poštedjeli smo Steenvoordena, Musu, Mitrovića i Špikića, no razloga za brigu po tom pitanju nema. Nadam se i vjerujem da ga neće biti ni u Lovrićevu slučaju... Nastavljamo dalje, sljedeća dva dana trenirat ćemo jedanput dnevno, a uz to nas čeka i jako puno razgovora, pojedinačnih i grupnih sastanaka," poručio je trener Oreščanin nakon svoje prve utakmice na klupi Gorice.

Ivan Banić stao je među vratnice umjesto ozlijeđenog kapetana Kristijana Kahline i na početku nastavka sezone sigurno će biti pod posebnim povećalom.

U početnoj postavi bili su još Doka, Zavalić, Krizmanić, Čabraja, Babec, Suk, Hamad, Golubickas, Lovrić i Mudrinski, dok su priliku dobili još i Cahani, Đopar, Moro, Jovičić, Zorica, Kalik, Pršir, Dvorneković, Matar i Gajić.

"Mogu reći da je utakmica bila baš onakva kakvom smo je zamišljali, od prve do posljednje minute, i apsolutno je poslužila svrsi. Jako sam zadovoljan svime što sam vidio, sad imamo još jače temelje na kojima želimo dalje raditi. Ponavljam, za prvi put ovo je bilo jako dobro," naglasio je Oreščanin.

Pripreme u Medulinu nastavljaju se sve do 19. siječnja i utakmice protiv Istre 1961 u Puli.

U planu je još jedna prijateljska utakmica, u petak od 11 sati, a protivnik će biti druga ekipa Dinama koju vodi Velikogoričanin Ivan Prelec.