°C 7

Velikogoričanin Andrija Budimir čuva mrežu Turopolja i hrvatske Socca malonogometne reprezentacij

15.09.2021.

Damir Žbulj

Hrvatska Socca malonogometna reprezentacija nakon okupljanja i odrađenih priprema odlazi u Rumunjsku, gdje će sudjelovati na Kontinentalnom kupu u gradu Iasiju, drugom po veličini u toj zemlji.

Igrači s nestrpljenjem čekaju svoje protivnike, a jedan od najžešćih bit će im svakako Rusi, aktualni svjetski prvaci.

Uz nekoliko starih imena, izbornik Željko Ostrman predstavio je i nove adute za nadolazeća natjecanja. Jedan od njih je i naš Velikogoričanin Andrija Budimir, perspektivan i svestran vratar koji je već izbrusio zanat u futsalu i velikom nogometu.

Andrija je čuvar mreže Turopolja, koje ove sezone uspješno nastupa u 1. ŽNL Istok, a branio je i boje Futsal Gorice.

''Više sam do sada branio futsal, ali budući da branim i veliki nogomet, brzo sam se snašao u ovakvoj inačici malog nogometa. Moram pohvaliti svoje suigrače zbog pristupa na treninzima. Ide se jako, u svima se vidi želja da predstavljaju Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu, ali i na predstojećem Kontinentalnom kupu'', pojasnio nam je Budimir, koji je prokomentirao i tzv. socca penale, koji se izvode slično kao i u hokeju na ledu:

''Za mene je to novi način raspucavanja. Jako je zanimljiv, ali nije mi totalna nepoznanica. Jer tko god je trenirao futsal poput mene, takvo nešto se radi na treninzima. Na službenim utakmicama jest malo čudnije, ali ovakvo izvođenje penala vratarima s iskustvom ne bi trebalo stvarati probleme!''


Turopolje je u prva tri kola nove sezone upisalo dvije pobjede i remi te se sa sedam bodova i 'plus osam' gol razlikom nalazi na drugom mjestu ljestvice, odmah iza maksimalnog Vatrogasca iz Kobilića.

No, pred Budimirom su prvo reprezentativni planovi!

Kontinentalni kup u Rumunjskoj bit će samo uvertira za nadolazeće Socca Svjetsko prvenstvo u malom nogometu u Meksiku na otoku Cozumel, koje će se održati u travnju iduće godine.

Želja svakog reprezentativca je naravno - braniti boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu!

Hrvatska će na Kontinentalnom kupu uz Ruse odmjeriti snage i s Moldavijom, Bugarskom, Belgijom i domaćinima iz Rumunjske, a natjecanje će se održati od 17. do 19. rujna.

Socca reprezentacija Hrvatske do sada je nastupila na dva velika svjetska natjecanja, prije tri godine u Lisabonu, a prije dvije na grčkoj Kreti. Zbog pandemije koronavirusa naredno je Svjetsko prvenstvo prebačeno za travanj iduće godine.

(Foto: Socca Croatia, Vedran Tolić)