°C 35

Velika Turneja radosti sutra stiže u Rugvicu!

04.04.2019.

Petar Brnada

Osnovna škola Rugvica tijekom sutrašnjeg će dana ugostiti veliko sportsko-edukativno događanje Turneju radosti Plazma Sportskih igara mladih čime će čitavom općinom zavladati sportski duh, smijeh, radost i glasno navijanje.

Program će u 9:30 sati započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici općine Rugvica i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih.

U sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz osnovnih škola s područja Rugvice koja će se natjecati u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara.

Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, a gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske. Pobjednici finalnih turnira, sudjelovati će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage sa djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu.

-Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Sve okupljene čeka okrjepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske, te HPB i Hrvatska pošta korneri. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika- poručili su organizatori.

Kako su dalje kazali, ove su godine Igre srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. Naime, u 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika.

-Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava-zaključuju iz Plazme Sportskih Igara mladih.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti i na njihovom Facebook eventu OVDJE.

Foto: Plazma Sportske Igre mladih