°C 13

Damšo oduševio male sportaše: Drago mi je što mogu biti uzor djeci!

16.04.2022.

Damir Žbulj

Strpljivo su velikogorički mališani čekali u redu kako bi se fotografirali sa svojim sportskim idolom, našim proslavljenim veslačem Damirom Martinom, višestrukim svjetskim i europskim prvakom, osvajačem dva srebra i jedne bronce na Olimpijskim igrama...

Damšo je prije nekoliko godina upoznao je i oženio Velikogoričanku Ivanu i upravo je u Velikoj Gorici pronašao dom za svoju obitelj.

"Fantastično je sve ovo bilo, od organizacije, odaziva naših Osnovnih škola i mislim da je ovo jedan super poticaj djeci da se nauče zdravim životnim navikama, da uvedu sport u svoju svakodnevicu i da se pokaže ono najbolje što sport donosi..."

"Drago mi je što sam dio toga, drago mi je što mogu biti uzor djeci i što svojim primjerom mogu pokazati kakav sportaš treba biti," rekao nam je u kratkom razgovoru 
na otvaranju Telemach Dana sporta u Velikoj Gorici.



Otkrio nam je Martin i planove za ovu godinu, nakon što je lani u Tokiju osvojio još jedno olimpijsko odličje.

"Ova godina će ipak biti malo lakša, birat ću natjecanja na kojima ću veslati. Nisam si postavio neke velike ciljeve i očekivanja i neke velike rezultate, nego će sve biti priprema za iduću godinu kad će trebati uzeti normu za Olimpijske igre u Parizu. Nadam se da ću tada napokon osvojiti zlato!"

Prošle je godine u njegovu mladu obitelj stigla i prinova, kćerkica Mara.

"Prinova je stigla lani u rujnu, odmah nakon Olimpijskih igara. To je još jedan moj trofej iz prošle godine. Sad stvarno uživam s obitelji, sa svojom curicom. Ove godine ćemo skupa ići na pripreme, oni će biti dio mog tima," poručio je s velikim osmjehom na licu.



Želimo i njemu i njegovoj obitelji puno zdravlja i sreće, a neka nas naš Damšo i u Parizu ponovno razveseli nekom medaljom, makar i zlatnom!