°C 16

Milanović odlikovao Velimira Šandora, Ivana Čengića, Damira Martina...

06.10.2023.

Damir Žbulj

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, na prigodnoj svečanosti na Pantovčaku, uručio je sportašicama, sportašima, izbornicima, trenericama i trenerima odlikovanja za zasluge u sportu, a među njima su bili Velimir Šandor, Ivan Čengić, Damir Martin...

"Čestitam na upornosti, trudu, hrabrosti i ambiciji, jer bez ambicije, bez aspiracijskog duha nema pokretanja, nema naprijed i nema uspjeha, nema sretne, bogate i nezavisne države," poručio je predsjednik Republike Zoran Milanović u prigodnom obraćanju.

"Nadam se da vama ova odlikovanja znače puno i da ih doživljavate jednako ozbiljno kao ja. Ovo nije sitnica, ovo je jedna gesta države koju u ovom slučaju predstavljamo ja, kao predsjednik Republike, i povjerenstvo," dodao je Milanović.

Za iznimne sportske uspjehe i osvajanje medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju te za promociju sporta i ugleda Republike Hrvatske Milanović je Šandora odlikovao Poveljom Republike Hrvatske, dok je Čengić odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Franje Bučara.

"Tijekom povijesti iz Hrvatske su nam odlazili najbolji, najpismeniji i najškolovaniji ljudi, a da se tako nešto ne bi ubuduće događalo i da bi se događalo što manje, da bi najbolji ostajali ovdje i da im vi poslužite kao primjer i inspiracija, ja vam još jednom čestitam na ovom uspjehu i želim vam zdravlja“, zaključio je predsjednik Milanović.

Za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Tokiju te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Povelju Republike Hrvatske zaslužio je i Damir Martin, naš trofejni veslač, rođeni Vukovarac, ali nekoliko posljednjih godina ponosni Velikogoričanin.

S Damirom smo popričali prije nekoliko dana na sjajnoj manifestaciji obilježen Nacionalni dan sporta!

"Nema bolje prilike da se isproba što više sportova i da djeca vide ljepotu sporta, od košarke ili juda i nogometa, rukometa, odbojke..."

"Neće naravno svi biti šampioni, ali je bitno da se djeca bave sportom i da se od malih nogu stvaraju zdrave navike i da se sportski obrazuje našu djecu," poručio nam je, između ostalog, Martin u razgovoru.

Damir nam svima može biti pravi sportski uzor, ne samo zbog brojnih medalja i priznanja, nego zbog svog zdravog života i ispravnog pristupa sportu.

 

 

 

(FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić, Marko Beljan)

Galerija slika

Milanović odlikovao Velimira Šandora, Ivana Čengića, Damira Martina...Milanović odlikovao Velimira Šandora, Ivana Čengića, Damira Martina...Milanović odlikovao Velimira Šandora, Ivana Čengića, Damira Martina...Milanović odlikovao Velimira Šandora, Ivana Čengića, Damira Martina...Milanović odlikovao Velimira Šandora, Ivana Čengića, Damira Martina...Milanović odlikovao Velimira Šandora, Ivana Čengića, Damira Martina...