°C 7

Vaterpolska 'nula' prije kratkog predaha od nogometa

25.07.2020.

Damir Žbulj

Kapetan Gorice Kristijan Kahlina posebno će pamtiti svoj 28. rođendan i utakmicu protiv Slaven Belupa na kraju ove sezone. Nije dvoboj imao nikakvu rezultatsku važnost, no, s obzirom na to u kakvim je uvjetima odigran, još će se neko vrijeme prepričavati...

Krajem prvog dijela Veliku Goricu, ali i cijeli Zagreb i okolicu, pogodili su nevrijeme i 'biblijski' potop, a u okruženju dostojnom vaterpola nije iznenađenje kako se niti mreže na obje strane travnjaka nisu zatresle.

Završilo je 0:0, igrači turopoljskog prvoligaša otišli su na kratki predah, ali za tjedan dana bit će ponovno u pogonu i treninzima za novu sezonu, koja kreće sredinom kolovoza.

Trener Dambrauskas htio je iskoristiti ovaj susret i kao pripremni za nove izazove, međutim, nije se na Gradskom stadionu igralo previše pravog nogometa.

Nasiru Moro je u početnoj postavi zamijenio kartoniranog Musu Muhammeda, ponovno je priliku na mjestu stopera dobio i Krešo Krizmanić, a od prve minute zaigrao je i Špikić. U nastavku je Gadže zamijenio Babeca, Šroler je ušao umjesto Špikića, ali kad se sve zbroji, brzo će ova utakmica otići u zaborav.

Odlukom HNS, zbog epidemioloških razloga, na tribinama nije bilo gledatelja i svi oni koji su željeli još jednom prije godišnjih odmora pogledati Goricu, mogu biti sretni što su utakmicu pratili uz male ekrane.

Nije ovo prvi puta kako se u Velikoj Gorici nogomet igrao u 'bazenu', jer se prije dvije godine i okršaj sa Šibenikom, kad su Goričani osigurali plasman u Prvu HNL, 'igrao' se u sličnim uvjetima.

"Odigrao sam već dosta utakmica na svoj rođendan, iako nikad nismo sezonu završili ovako kasno. Mislim kako je 0:0 na kraju najrealnije. Malo je kiša sve poremetila, ali što je tu je. Bilo je dosta zeznuto!"

"Cilj nije ostvaren. Cilj je bio ući među prvih pet i izboriti Europu. Bilo je i dobrih partija, ali nam se dogodilo isto kao i prošle sezone, protiv 'malih' klubova smo gubili bodove. Imamo sad dvije godine iskustva, mislim da se možemo spremiti, razmišljati na pozitivan način i mislim da ćemo uspjeti," zaključio je Kahlina, koji je možda i odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Gorice.

Nekoliko igrača nada se ovog ljeta transferima i novim izazovima na nekoj višoj razini, a među njima je, uz Kahlinu, sigurno i Kristijan Lovrić, najbolji strijelac i asistent ove momčadi, koja je na kraju završila na šestoj poziciji, što je korak unatrag u odnosu na premijernu prvoligašku sezonu.

Pripreme za novu počinju već za osam dana, a bit će tada i malo jasnija situacija oko odlazaka ili dolazaka igrača...