°C 17

VAR 'pokopao' Goricu, Toplakov Varaždin osigurao prvoligaški spas

11.07.2020.

Damir Žbulj

Nije Gorica odigrala bajnu utakmicu protiv Varaždina, ali nisu niti gosti bila ništa bolji, a na kraju su slavili minimalnu pobjedu i sva tri boda, kojima su pod vodstvom Samira Toplaka osigurali prvoligaški spas.

Jedini pogodak zabio je u 76. minuti Domagoj Drožđek, iz penala dosuđenog uz pomoć VAR sudaca, nakon što je glavni arbitar Župan već pokazao na slobodni udarac na 30 metara zbog igranja rukom Joeyja Suka. Imala je Gorica nekoliko napada kasnije priliku za izjednačenje iz kaznenog udarca, Župan je već pokazao na bijelu točku, no, ponovno je intervenirala VAR soba, uskratila domaćima izgledni jedanaesterac kojim bi se vratili u utakmicu. Cherif je 'na kraju balade' zaradio javnu opomenu zbog 'simuliranja'...

Imali su Goričani više pravih prigoda, u otvaranju dvoboja Babec je uzdrmao okvir gola, nekoliko sjajnih pokušaja imali su Suk, Mudrinski i Nasiru Moro, branič koji je u posljednji tren uskočio umjesto ozlijeđenog Steenvoordena, no, njegov udarac je od bloka završio ponovno na gredi. Svoj posao ponovno je odlično odradio i kapetan Kristijan Kahlina, ali je kod jedanaesterca Drožđeka bio nemoćan.

NEMA LOVRIĆA - NEMA GOLOVA

U prethodnim ovosezonskim međusobnim okršajima od šest golova Gorice čak pet je postigao Kristijan Lovrić i njegov izostanak zbog žutih kartona najviše se osjetio u ovakvom susretu. Bit će ga teško nadomjestiti kad jednog dana napusti redove turopoljskog prvoligaša.

Nakon slavlja nad Rijekom i Hajdukom Dambrauskasova momčad razočarala je remijem u Puli i domaćim porazom od Varaždina te je sada u potpunosti iščezao san o izlasku u Europu. Šteta, jer otvarala se lijepa prilika za uzbudljivu završnicu sezone i borbu za petu poziciju, međutim, u okršajima s klubovima koje su u borbi za prvoligaški ostanak, ekipa litavskog nogometnog stratega nije pokazala dovoljno kvalitete i odlučnosti kako bi potvrdila ambiciju da zaslužuje biti u gornjoj polovici ljestvice.

U posljednja dva kola na rasporedu su gostovanje kod Lokomotive i posljednji ovosezonski dvoboj na velikogoričkom Gradskom stadionu, 25. srpnja u 21 sat stiže Slaven Belupo.

 

HNK GORICA: Kahlina - Muhammed, Moro, Jovičić, Čabraja - Babec (od 72. Maslowski), Kalik - Dvorneković (od 60. Ndiaye), Suk, Hamad (od 72. Gadže) - Mudrinski. Trener Valdas Dambrauskas.
VARAŽDIN: Nevistić - Tkalčić (od 80. Novoselac), Stolnik, Rodin, Mamić - Senić - Kolarić, Đurasek, Teklić (od 46. Teklić), Drožđek (od 90+1 Glavina) - Obregon. Trener Samir Toplak.