°C 15

Usponov bacački spektakl u Velikoj Gorici

21.06.2023.

Damir Žbulj

Velika Gorica bila je domaćin velikog bacačkog spektakla, na kojem su nastupili ponajbolji paraatletičari i paraatletičarke Hrvatske, a koji se ujedno bodovao i za treće kolo Hrvatske paraatletske lige! Na bacalištu na našem Gradskom stadionu nastupilo je čak 83 natjecateljki i natjecatelja iz 12 hrvatskih klubova, uz sjajnu organizaciju goričkog PAK Uspon.

"Suradnja s JANAF-om, Bauerfeinfom i Decathlonom omogućili su nam organizaciju na visokoj razini kako bismo što bolje predstavili vrhunski parasport, paratletičare i parataletičarke," poručila je čelnica Uspona Nataša Sobočan.

Naravno, domaći predstavnici istaknuli su se nekim sjajnim rezultatima...

"Naši Usponovci Velimir Šandor i Miljenko Vučić, u svojim disciplina, bacili su najbolje ovosezonske rezultate te pokazali uzlaznu formu prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u srpnju, dok je Ani Jelenić postavila novi državni rekord u bacanju kugle klase F33, koji sada iznosi 4.93 metra!"

"Dominik Nestić F46 u skoku u dalj ostvario je osobni rekord sa skokom od 3.22 metra, dok je Stjepan Dereta ostvario svoj najbolji rezultat u F20 bacanju kugle s 8.23 metara. Kristina Ivšić se istaknula u skoku u dalj F20 kategorije s daljinom od 4,11 metara," dodala je Sobočan, koja je istaknula i podršku Hrvatskog atletskog saveza za osobe s invaliditetom (HASOSI).

Na bacačkom mitingu Uspona postavljeno je i još deset novih hrvatskih rekorda: U bacanju diska to su Velimir Turina (AK Odisej) F35 s 15.97 m, Marina Relić (AK Spektar) F34 sa 6.55 m, Stipo Tokić (AK Spektar) F55 s 21.88 m te Anto Vrbanec (AK Odisej) F53 s 14.99 metara. U bacanju kugle rekorderi su Emanuela Palić (PAK URIHO) F46 sa 6.91 m, Velimir Turina (AK Odisej) F35 sa 7.04 m, Deni Černi (AKI -OTOS-GP) F33 s 11.65 m i Barbara Vardić (AK Srce) F32 s 1.79 m, a u bacanju koplja Melita Galetić (PAK Karlovac) F34 s 9.94 m i Marin Županović (AK Slavonija-Žito) F54 s 22.60 metara.

Najuspješnije rezultate natjecanja u ženskoj konkurenciji postigle su Sara Marić (AK Spektar) u skoku u dalj T47 sa 770 bodova (4.58 m), Ivana Purkić (AKOSI Vinkovci) u bacanju diska F38 sa 701 bodom (27.48 m) te Željka Brda u bacanju koplja F56 s 567 bodova (6.02 m).

Najuspješniji rezultat u muškoj konkurenciji postigao je Deni Černi (AKI -OTOS-GP) u bacanju kugle F33 s 981 bodom (11.65 m), Miljenko Vučić (PAK Uspon) s postignutih 899 bodova u bacanju kugle F11 (12.50 m) i Erik Fabian Kaurin (AK Odisej) u bacanju kugle F46 s ostvarenih 889 bodova (15.08 m), a sve rezultate možete vidjeti OVDJE (PARAATLETSKI BACAČKI MITING VELIKA GORICA).

Natjecanje je održano i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji, u skoku u dalj, bacanju diska, bacanju kugle, koplja i čunja, a sudjelovali su i AK Odisej-Kutina, AK Slavonija Žito-Osijek, AK Spektar-Pula, AK Srce-Rijeka, AKI-OTOS-GP-Grubišno Polje, AKOSI Agram-Zagreb, AKOSI Medulin-Medulin, AKOSI Vinkovci-Vinkovci, ASK Split-Split, PAK Karlovac-Karlovac, PAK Sokol-Bjelovar, PAK Uriho-Zagreb.

"Hvala svima koji ste bili s nama na Gradskom stadionu i koji ste na bilo koji način pomogli te pridonijeli i uveličali naš događaj. Hvala Lani Krunić iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Velike Gorice, predsjedniku ZSUGVG Goranu Kovačiću, Ani Zokić iz Bauerfeinda, Vladi Bobanu, Ivanu Radešiću, Katarini Polić, Jeleni Vuković iz AK Spektar, Draganu Brajkoviću iz AK Medulin, Udruzi Kop Tur..."

"Hvala pekarskom obrtu Ružica na croissantima, hvala našim mamama Dubravki Ivšić i Jasmini Nestić, našem tati Darku Jeleniću, našim dečkima Stjepanu Dereti i Tvrtku Matanoviću. Hvala Idi Jazbec, a najveće hvala ide našim trenerima radilicama Ivanu Čengiću, Mironu Češkiću i Dariju Spajiću! Ako smo nekog zaboravili, nemojte zamjeriti. Hvala i Vama!"



A mi možemo na kraju reći samo hvala, Uspon! Na još jednom sjajnom sportskom natjecanju u našem gradu!