°C 14

Streetball: Prijavite se i zaigrajte uličnu košarku!

19.06.2018.

Redakcija

U organizaciji Sportskih igara mladih ovog tjedna diljem Hrvatske započinju natjecanja u uličnoj košarci, popularnoj nazvanoj streetball.

Natjecanje u Velikoj Gorici na rasporedu je u srijedu, 20. lipnja, a održat će se na igralištu OŠ Nikole Hribara s početkom u 9 sati.

Što se tiče pravila, ekipe se mogu sastojati od najviše četiri igrača, a na natjecanju mogu nastupati igrači u kategorijama 2003. godišta i mlađi (u muškoj i ženskoj konkurenciji) te oni rođeni 2005. godine i mlađi (muška konkurencija).

Nadalje, utakmica može početi ako svaka ekipa u polju ima po tri igrača, a ekipa može utakmicu završiti s dva igrača. Izmjene su dopuštene tijekom prekida igre (aut, prekršaj itd.).

Vrijeme jedne utakmice nije ograničeno. Igra se dok se ne postigne potreban broj koševa (11 koševa za djevojke i 11 koševa za mladiće) dok na Međunarodnom natjecanju broj koševa organizator može povećati.

Najbolje ekipe ostvarit će plasman na Državnu završnicu u uličnoj košarci koja će se u Splitu održati od 9. do 11. kolovoza.

Online prijavu te prijavni list koji možete ispuniti i donijeti na natjecanje možete pronaći OVDJE, a za sve dodatne upite možete se javiti na broj koordinatora natjecanja u Velikoj Gorici, Borisa Konjevića- 095 915 1776.

Foto: Sportske igre mladih