°C 9

Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću

17.05.2018.

Redakcija

U Ivanić-Gradu danas su paljenjem plamena Turneje radosti svečano otvorene Plazma Sportske igre mladih.

Program je održan u Sportskom parku Zelenjak prepunom osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Ivanić- Grada i okolice, a plamen Turneje radosti zajedno su upalili izaslanica Vlade RH, Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport, Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih Igara mladih i Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić- Grada.

Plamen Plazma Sportskih igara mladih donijeli su Branko Zorko, višestruki hrvatski Olimpijac u atletici i Jakov Bunjevac, bivši viceprvak svijeta i Europe u karate i trenutno igrač rukometnog kluba Ivanić u pratnji malih sportaša.

-Nije bitno da se nadmećemo u tome tko je kome zahvalan, zahvalni smo što možemo biti ovdje, da omogućimo djeci da budu djeca i da se zabavljaju. Zahvaljujem Plazma Sportskim igrama mladih i čestitam gospodinu Mariću na upornosti, jer to je glavna karakteristika sporta. Drago mi je da mogu biti dio ovakvog projekta koji promiče zdrave vrijednosti. Ne morate biti vrhunski, važno je da se zabavljate i uživate u športu, a rezultati će nakon toga doći- poručila je Janica Kostelić mališanima.

Janica je pritom okupljenima otkrila da je počasna građanka Ivanić-Grada te da njen brat Ivica razmišlja o preseljenju u Ivanić-Grad.

U sportskom dijelu programa sudjelovalo je 1200 osnovnoškolaca s područja Ivanić-Grada i okolice koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, turniru u odbojci i malom nogometu. Pobjednici su se plasirali na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja u Savudriji.

U natjecanje u graničaru s djecom spremno su se uključili i Janica Kostelić, Zdravko Marić i Javor Bojan Leš i pokazali svoj sportski duh, a djeca su oduševljeno prihvatila pojačanje u svojim timovima i krenuli s ciljanjem visokih uzvanika.

-Ivanić-Grad puno ulaže u razvoj sporta, posebno za najmlađe stanovnike. Sretni smo što smo domaćini otvorenja ovako velike sportske manifestacije, jer želimo djeci pružiti mogućnost pozitivnog razvijanja kroz sport- poručio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Kao i na ostalim otvaranjima Plazma Sportskih igara mladih održanim diljem Hrvatske, na događanju su bili i veliki informativno – edukativni korneri za djecu i mlade velike nacionalne preventivne kampanje„ Zajedno više možemo – u akciji s policijom“ u kojem su se provodile aktivnosti Ministarstva unutarnjih poslova i njihovih partnera. Kampanja se sastoji od niza preventivnih aktivnosti i animacijskih događanja  ciljano usmjerenih na promicanje zdravih stilova života u duhu sporta kao i promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja,  diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Uz to, Plazma promotori osigurali su kekse kao predah između natjecanja i aktivnosti, a Coca- Cola kutak bio je pun okrijepe za sve, a kako bi svi bili savjesni i očuvali našu prirodu sve bočice sokova i vode prikupljene su za recikliranje.

Galerija slika

Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću Janica upalila plamen Sportskih igara u Ivaniću