°C 4

Špikić predstavljen na Maksimiru: Zahvalan sam Gorici na dobivenoj prilici!

11.06.2021.

Damir Žbulj

Velikogorički nogometaš Dario Špikić predstavljen je na početku priprema kao novo pojačanje zagrebačkog Dinama. U turopoljskom prvoligašu proveo je sezonu i pol, od čega je posljednjih nekoliko mjeseci bilo na 'posudbi', nakon transfera u redove hrvatskog prvaka.

Špikić je s nogometom krenuo na svom Udarniku, ali je jako brzo prešao u Nogometnu školu Dinama, gdje je proveo 12 godina. Na prelasku u seniorski nogomet pokušao se nametnuti u splitskom Hajduku, gdje nisu prepoznali njegovu klasu, a mladi U-21 hrvatski reprezentativac je u upravo u Gorici dobio pravu priliku te se izborio za povratak na Maksimir.

"Htio bih zahvaliti cijeloj upravi, svim trenerima i suigračima s kojima sam radio. Nažalost, nismo uspjeli ostvariti rezultat kakvog smo željeli, ali uvjeren sam da je Gorica na pravom putu i da je pitanje vremena kada će se to i dogoditi. Gorici želim svu sreću u idućim sezonama, a ja ću ostati vjeran navijač,” poručio je 22-godišnji ofenzivac na oproštaju od Gorice.

Dinamo jako dobro poznaje...

"Proveo sam ovdje 12 godina, prošao kroz sve mlađe dobne kategorije, tako da poznajem klub, znam dosta igrača i mislim kako neće biti problema s prilagodbom. Spreman sa, cilj mi je što bolje odraditi pripreme i pokazati se u najboljem svjetlu," izjavio je na predstavljanju, gdje mu je trener Damir Krznar uručio plavi dres s brojem 77.

"Nismo možda očekivao da ću se tako brzo vratiti, ali sam vjerovao u sebe i svoje kvalitete. Vjerovao sam da mi samo treba prilika i zahvalan sam Gorici na tome," ponovno je naglasio pa poručio prije početka priprema: 

"Što je bolja konkurencija to će i mene tjerati da dajem što više. Sretan sam zbog toga, sve će biti u redu."

 

(Foto: GNK Dinamo Zagreb)