°C 8

Sopić: Ispali smo bedaci

18.03.2023.

Damir Žbulj

Nakon spektakularnog preokreta i nevjerojatne 5:4 pobjede u prošlom kolu nad Istrom trebala je Gorica u istom ritmu nastaviti i u Varaždinu, ali novim 2:1 porazom sve je dalje od očuvanja prvoligaškog statusa...

Trener Sopić je morao ponovno kombinirati s početnom postavom, nije u obrani imao na raspolaganju Bralića i Steenvoordena pa je jednu upražnjenu stopersku poziciju popunio Raspopović, a drugu Krizmanić. U prvih 11 našao se pomalo iznenađujuće i Julardžija i ponovno Gorica nije izgledala najbolje bez Joeyja Suka na travnjaku...

 

 

Igrači turopoljskog prvoligaša izašli su na teren s majicama podrške za Antu Mateja Jurića, koji je teško ozlijedio ruku u prošlom kolu i proteklog tjedna uspješno je operiran te je krenuo s dugotrajnim oporavkom...

 


U prvom poluvremenu nije bilo previše akcije, sve do same završnice, kad je prvo Julardžija, desetak minuta prije predaha, odlično opalio iz daljine, ali je vratar Zelenika bio spreman.

Samo nekoliko minuta kasnije Fućak je bio u odličnoj situaciji, ali je njegov udarac prohujao pored gola, uz dosuđeno zaleđe u začetku te akcije, no, zaleđa nije bilo kod 'zicera' Mitrovića, koji je promašio loptu na drugoj vratnici, kad je trebalo samo podmetnuti nogu i poentirati iz neposredne blizine.

I drugi dio su bolje otvorili domaći nogometaši.

Prvo je zaprijetio Šego, a već u 53. minuti je Varaždin stigao do prednosti.

Bila je to sjajna akcija koju je odličnim proigravanjem započeo Drožđek, Šego je izbjegao zaleđe te je majstorski na petercu uposlio strijelca Brodića, koji prošle sezone u Gorici nije dobio pravu priliku, a sada je u Varaždinu standardni prvotimac.

Sopić je tada pokušao probuditi svoju momčad, udmah je ubacio Suka umjesto Julardžije, a uskoro su izašli i Mrzljak, Štiglec i Majstorović, a ušli Ndockyt, Vojtko i Matavž. Ponovno se to pokazalo kao dobar potez, jer je baš Vojtko bio asistent za izjednačujući gol Gorice.

No, prvo je Ndockyt zapucao jedan zicer 'oči u oči' sa Zelenikom, živnuo je i Fućak, a sve je okrunjeno pogotkom u 74. minuti.

Upravo je Fućak ubacio, Vojtko je spustio loptu na petercu, a Josip Mitrović je uspio ugurati loptu u mrežu.

Mitrović je nakon toga imao još dva odlična pokušaja, a u naletu Gorice za novim preokretom, dogodio se hladan tuš...

Varaždinci su jurnuli u kontru, Brodić je bio najbrži te je hladnokrvno matirao Radoševića, za svoj deveti prvenstveni gol sezone.

S druge strane Gorica još uvijek nije ove sezone slavila na gostovanju, a ukupno je na strani zabila tek deset pogodaka.

Ovo je još jedan razočaravajući rezultat, a nakon reprezentativne stanke Goričane očekuje dvoboj s Dinamom.

Nada u ostanak u prvoligaškom društvu je iz tjedna u tjedan sve manje realna.

"Mislim da smo prema prikazanome trebali nekaj više uzeti, ali to je nogomet. Nismo zabili svoje šanse, imali smo ih jedno pet..."

"Imali smo određene probleme, neki igrači su bili pod virozom, na neke nismo mogli računati i kad sam ušao u svlačionicu na poluvremenu, znao sam da ćemo imati problema," rekao je nakon dvoboja trener Gorice, koji je i komentirao stanje na terenu nakon primljenog pogotka.

"Napravili smo neke zamjene, malo smo se presložili i pokušali smo sve prema naprijed. Zabili smo taj gol, imali smo još jednu šansu..."

"Ma, nije uopće bitno kaj ja mislim...."

"Nismo zabili gol i to je to."

"Na kraju smo dobili gol nakon našeg auta. Protiv Belupa smo pokazali kako glupo dobiti gol iz protivničkog auta, a sada smo pokazali svima da možemo dobiti i nakon našeg auta."

"To je dekoncentracija. Nema to veze s kvalitetom. Trebat će mi njih deset, koji su bili an terenu u tom trenutku, objasniti gdje su stajali i zašto se to dogodilo. Nemoguće je da mi bacamo aut u protivnički 16-erac, a nama je cijela centrala otvorena i dobijemo baš dječačko naivni gol," razočarano je pričao Sopić.

Slaba realizacija i naivnost obrane siguran su put prema ispadanju.

Nešto se u završnih deset kola mora drastično promijeniti.

"Nema još uvijek predaje. Imali smo ovaj put par igrača koji nisu bili pravi, ali ne mogu reći da nisu željeli i htjeli. Ostavili su sve na terenu, ali da smo ispali bedaci, jesmo. To moramo realno reći, kad dobiješ takav gol. S druge strane, bilo je ljudski krenuti po pobjedu kod 1:1. To im ne mogu zamjeriti. Željeli smo pobjedu, krenuli smo svim silama naprijed..."

"Ali, primili smo gol iz našeg auta. Ovo je najviši rang hrvatskog nogometa, a to se ne događa niti u selskim ligama..."

"Varaždinu čestitam na pobjedi, a mi ćemo ova dva tjedna naporno trenirati i nadam se da ćemo biti bolji," poručio je za kraj.