°C 12

Šandor zlatni u Dubaiju, Ani Jelenić popravila hrvatski rekord

01.03.2023.

Damir Žbulj

Nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede, naš srebrni i brončani paraolimpijac Velimir Šandor vratio se natjecanjima na Dubai Grand Prixu i odmah je zaslužio zlatnu medalju!

U svojoj kategoriji F52 disk je bacio 17,65 metara, što mu je bilo dovoljno za prvo mjesto!

"Nema se o Velimiru više što za reći, a da nije rečeno, u najboljem smislu, Nakon osam mjeseci izbivanja s natjecanja ovih 17,75 je i više nego zadovoljavajući rezultat," javila je čelnica velikogoričkog Paraatletskog kluba Uspon, Nataša Sobočan.

Šandor se treninzima vratio u siječnju ove godine, napornim pripremama u Medulinu, a u 2023. godini glavni cilj je plasman na Svjetsko prvenstvo u Parizu, gdje će iduće godine biti održane i Paraolimpijske igre.

Zapažen nastup u Dubaiju imala je i Ani Jelenić, koja je u svojoj F33 kategoriji kuglu bacila 4,81 metra, što je i njen osobni, ali i hrvatski rekord. Osvojila je peto mjesto, ali je i potvrdila svoju F33 klasu na iduće četiri godine.

Mirnes Omerhodžić, nažalost, nije ostvario plasman, ali je najvažnije da je ostvario F51 klasifikaciju s C statusom.

"Zbog procjene suca o neispravnosti bacačke stolice, odnosno povrede pravila odvajanja koljena od bacačke stolice, nije ostvario plasman, ali je prikupio vrijedno iskustvo nastupa na velikom natjecanju pa će mu biti lakše u budućnosti. Mirnesu sve čestitke na nastupu i predstavljanju kluba, no, glavni naš cilj odlaska u Dubai bila je međunarodna klasifikacija, s čime smo i više nego zadovoljni."

"Medalje, norme za svjetska i europska prvenstva i Paraolimpijske igre ćemo skupljati na nekim drugim natjecanjima, koja nam ubrzo dolaze. Otvaranje sezone bilo je dobro i našim sportašicama i sportašima želimo uspješne pripreme za iduće nastupe, želimo im puno dobrih rezultata i odlazak na Svjetsko prvenstvo u srpnju," dodala je Sobočan te je posebno zahvalila i čestitala treneru Ivanu Čengiću i asistentu Darku Jeleniću.