°C 14

Šandor bacio hrvatski rekord i najbolji rezultat u svijetu: Idemo dalje još jače!

27.07.2020.

Damir Žbulj

Brončani hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor, član velikogoričkog AKOSI Uspon, briljirao je na sedmom izdanju Međunarodnog atletskog mitinga ASK Split!

Šandor je disk u svojoj F52 kategoriji bacio 20.14 metara, što je njegov i osobni i hrvatski rekord, kao i najbolji hitac ove sezone u svijetu.

Ovaj rezultat trenutno je treći na ljestvici koja vodi na Paraolimpijske igre u Tokio.

Šandor je paraolimpijsku medalju u Rio de Janeiru osvojio s daljinom 18.24 m, a ovaj posljednji uspjeh samo je dokaz njegovog truda i rada kojeg je uložio posljednjih godina.

Ova sezona bila je i za njega bila posebno izazovna, a zbog pandemije koronavirusa bilo je to tek prvo službeno natjecanje.

"Naravno da me raduje ovaj rezultat. Nakon, za mene izuzetno teške godine, mukotrpne i izazovne na treninzima i sa svim privatnim i ostalim problemima koje su me pogodili. Pokazao sam sebi i svim ostalim konkurentima da mogu i da vrijedim puno i još više od toga. Idemo dalje još jače, jer je ovo doista prvi put da mi se sve poklopilo na nekako moje zadovoljstvo i pokazatelj je da možemo jako puno! U Tokio zasigurno dolazimo," poručio je slavodobitno Šandor.

ASK Split je unatoč poteškoćama ipak odlično organizirao natjecanje, na dvije lokacije u dva grada. Trkači i skakači nastupili su u Zadru na sportskom centru Višnjik, zbog zauzetosti staze u Splitu, dok su bacači bili u Parku mladeži.

"Natjecanje je bilo izvrsno organizirano, a posebno me raduju jako dobri rezultati naših paraatletičara u ovo pandemijsko vrijeme. Rezultati Šandora, Katanušića i Černija svakako su rezultati kojima bismo se mogli okititi medaljama u Tokiju," istaknuo je izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić.

U Splitu je AKOSI Uspon predstavljala i Nataša Sobočan, a njen najbolji hitac u bacanju kugle bio je 6.19 metara.