°C 18

Prvoligaško 'vatreno krštenje' nogometašica Gorice

04.09.2023.

Damir Žbulj

U svom premijernom prvoligaškom nastupu nogometašice Gorice poražene su od Splita s uvjerljivih 5:0. Dvoboj s aktualnim viceprvakinjama Hrvatske i osvajačicama Kupa bio je pravo 'vatreno krštenje' za nogometašice Stefana Rajića...

Gošće su na goričkom Gradskom stadionu, na pomoćnom terenu s umjetnom travom, do početnog vodstva stigle u sedmoj minuti, a pogodak je zabila Lucia Maya. Kapetanica Splita Jasna Đoković je u 21. minuti povećale prednost, a tih 0:2 je na semaforu bilo sve do 57. minute, kad je ista igračica prelomila ovaj dvoboj iz kaznenog udarca. Lana Rusković je poentirala u 77. minuti, a konačnih 0:5 postavila je Matea Bošnjak, pet minuta prije kraja susreta.

U prvih 11 trenera Rajića bile su Mihaela Ban, kapetanica Perica Cicijelj, Vanessa Hansen, Lotta Rendulić, Helena Štimac, Lucija Borovac, Anja Miočinović, Nika Tokić, Anja Gačić, Katarina Đukić i Ana Pavičić. U nastavku su s klupe priliku dobili Marta Crnković, Ivana Cvetković, Sara Klarić, Marija Rimac i Lucija Delač.

U preostalim utakmicama prvog kola SuperSport Prve HNLŽ Agram je s 1:0 dobio Hajduk, Dinamo je slavio kod Međimurje Čakovca, dok je utakmica prvakinja iz Osijeka i zadarskog Donata odgođena.