°C 14

Treće uzastopno prvoligaško slavlje nogometašica Gorice: Hat-trick kapetanice Cicijelj

21.10.2023.

Damir Žbulj

Još jednu pobjedu, treću u nizu, ostvarile su nogometašice Gorice u svojoj premijernoj prvoligaškoj sezoni! Nakon Agrama i Međimurja u Čakovcu 'pale' su u Lukavcu i nogometašice zadarskog Donata, uz sjajnu partiju kapetanice Perice Cicijelj, koja je upisala hat-trick...

Gošće su povele već u desetoj minuti preko Ane Serdar, ali sve je okrenulo isključenje Nikoline Klapan, koja je 'pocrvenila' zbog udaranja igračice Gorice. Klapan se nakon utakmice ispričala i igračicama Gorice i sutkinji Šegoti, što je svakako pohvalno i u duhu pravog fair-playa.

Goričanke su brojčanu prednost iskoristile već u prvom poluvremenu, jer je Cicijelj u 35. minuti zabila za izjednačenje, a šest minuta kasnije i za preokret.

Cicijelj je svoj hat-trick kompletirala početkom nastavka, ali tu ipak nije bio kraj uzbuđenjima...

Pola sata prije kraja je Anja Gačić zatresla vlastitu mrežu i tako vratila nadu igračicama Donata.

Međutim, sve je bilo riješeno u 82. minuti, kad je Anja Miočinović postavila na konačnih 4 : 2.

U prvih 11 trenera Stefana Rajića bile su Mihaela Ban, Perica Cicijelj, Vanessa Hansen, Andrea Godinić, Helena Štimac, Anja Miočinović, Nika Tokić, Anja Gačić, Katarina Đukić, Ana Pavičić i Lucija Vunić. Pola sata dobile su Lotta Rendulić i Lucija Borovac, dok su u završnici ušle i Marta Crnković, Isabella Lucija Van As i Jelena Dizdar. 

Na ljestvici su Goričanke trenutno na četvrtom mjestu s deset osvojenih bodova, tri manje od vodećeg Hajduka, koji ima i utakmicu manje.  

Slijedi reprezentativna pauza u kojoj Hrvatice igraju dvije utakmice Lige nacija protiv Finske, a iduće kolo SuperSport Prve HNLŽ na rasporedu je 5. studenog, kad će Gorica Kömmerling gostovati kod drugoplasiranog Splita.