°C 14

Prvoligaški nogomet najranije 30. svibnja, 3. HNL i niže lige i dalje pod velikim upitnikom

21.04.2020.

Damir Žbulj

Iako su se nogometaši Gorice vratili zajedničkim treninzima na Gradskom stadionu, nastavak prvoligaške sezone sigurno se neće dogoditi prije 30. svibnja.

-->> Nogometaši Gorice ponovno treniraju na Gradskom stadionu

HNS je dogovorio nekoliko scenarija za povratak natjecanjima, a onaj najoptimističniji o sredini idućeg mjeseca nije se ostvario.

"Hrvatski nogometni savez kontinuirano prati situaciju s epidemijom COVID-19 te poštuje sve odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Slijedom novih odluka Stožera i produženja mjera do 4. svibnja, HNS je donio odluku kako nastavak natjecanja u Prvoj HNL neće započeti 16. svibnja, što je bio prvi od tri predviđena termina nastavka natjecanja. S obzirom na nepredvidivost situacije izazvane pandemijom virusa SARS-CoV-2, HNS će i dalje surađivati te slijediti upute Stožera civilne zaštite RH i donositi odluke sukladno epidemiološkoj situaciji u RH, a o svim odlukama će na vrijeme obavještavati sve svoje članice te medije i javnost," navodi se u priopćenju.

Upravo do 4. svibnja HNS mora donijeti odluku o nastavku sezone, ako bi se željela realizirati druga opcija da HT Prvu ligu i Drugu HNL ponovno gledamo od kraja idućeg mjeseca. Završetak natjecanja je u tom slučaju predviđen za 25. srpnja.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i povratka nekih strožih mjera, zadnji rok za povratak Gorice i zaprešićkog Intera prvoligaškom nogometu je 13. lipanj, a u tom slučaju bi sezona završila početkom kolovoza.

Još uvijek nema nikakvih konkretnih planova i odluka vezanih za 3. HNL, u kojem su NK Kurilovec, Vinogradar, Bistra, Dugo Selo i Vrbovec, kao niti za niželigaška natjecanja, no, sasvim je izgledno ako se amaterski nogomet ne nastavi do 30. svibnja kako ga ove sezone više neće biti.

Već postoje neke neslužbene informacije kako se 3. HNL - Sjever i tamošnje niže lige područja Čakovec-Varaždin neće nastavljati, što bi bio jasan pokazatelj u kojem će se smjeru razviti amaterska nogometna sezona u Hrvatskoj.