°C 18

Priprema za Hajduk: Remi na Maksimiru, zabio bivši Dinamovac Ilečić

09.09.2023.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice iskoristili su reprezentativnu pauzu za odigravanje prijateljske utakmice s Dinamom na Maksimiru, koja je poslužila kao priprema za iduće prvenstveno kolo i dolazak Hajduka na Gradski stadion.

Završilo je bez pobjednika, a oba pogotka pala su sredinom drugog poluvremena, u razmaku od pet minuta...

Prvo je Tim Matavž osvojio loptu na Dinamovoj polovici na lijevoj strani, ubacio pred vrata, Ante Matej Jurić pogodio bližu vratnicu pri čemu je natrčao Lenny Ilečić i zabio za vodstvo Velikogoričana.

Ilečić je ovog ljeta upravo iz Nogometne škole Dinama stigao u Goricu.

Pet minuta potom Gabriel Rukavina zavrnuo je s lijevog krila na 'drugu vratnicu' gdje je u punom naletu dojurio Josip Drmić i volejem zakucao u mrežu.

U tom drugom dijelu dvjema se sjajnim obranama istaknuo i maksimirski vratar Danijel Zagorac, dok je u prvom dijelu Ivan Nevistić sjajno obranio udarac Šrolera.

Za Goricu su u prvom poluvremenu igrali Banić, Munksgaard, Maloča, Krizmanić, Štiglec, Raspopović, Majstorović, Šroler, Mrzljak, Mitrović i Vujnović, dok su u drugom dijelu zaigrali Radošević, Munksgaard, Matković, Krizmanić (Vuko 62'), Leš, Mrzljak (Ndockyt 62' / Hameed 86'); Majstorović (Matavž 62'), Blummel, Šroler (Pršir 62'), Ilečić i Jurić.

Hrvatski prvak je u ovom dvoboju bio bez usluga svojih reprezentativaca, a u prvih 11 bili su Nevistić, Pavlek, Bernauer, Šutalo, Sosa, Kujundžić, Kaneko, Halilović, Marin, Rukavina i Drmić, dok su u nastavku na maksimirskom travnjaku bili Zagorac, Kegalj, Bernauer, Sosa, Ljubičić, Marin (Kaneko 62'), Halilović (Baković 62'), Kujundžić (Bulat 62'), Rukavina (Cindrić 78'), Kulenović i Drmić.

Utakmica s Dinamom je bila zatvorena za gledatelje. 

Ekipa Dinka Jeličića sada nastavlja s pripremama za dolazak Hajduka, a okršaj s liderom na rasporedu je u nedjelju, 17. rujna, u 17 sati.