°C 17

Počinje prvoligaška avantura nogometašica Gorice

03.09.2023.

Damir Žbulj

Ove nedjelje svoju prvoligašku avanturu započinju i nogometašice Gorice, koje će od 17 sati na pomoćnom travnjaku Gradskog stadiona ugostiti ŽNK Split, viceprvakinje Hrvatske i pobjednice Hrvatskog nogometnog kupa.

Goričanke će u ovou avanturu povesti trener Stefan Rajić, a kapetanica ekipe je Perica Cicijelj. U odnosu na prošlu sezonu, u kojoj je izborena Prva HNLŽ, nema tu više trenera Biljana, ali kadar je dodatno osnažen...

U redove ŽNK Gorica stigle su Anja Miočinović, Lotta Rendulić te Lucija Vunić iz zadarskog Donata, jedna od najboljih mladih hrvatskih nogometašica! Gorički dres nosit će i Katarina Đukić, koja je stigla iz španjolskog PM Friola, reprezentativka BiH Anja Gačić te Lucija Borovac iz ŽNK Neretva.

Iz redova hrvatskih prvakinja ŽNK Osijek stigla je Helena Štimac...

Uz kapetanicu Cicijelj i ostale cure koje su već ovdje, bit će to jedna respektabilna ekipa, koja će svakako ciljati visoke pozicije.

Puno toga otkriti će nedjeljni dvoboj sa Splitom, ali sezona je duga i bit će tu sigurno puno izazova.

Prije desetak dana su djevojke u Kučama odigrale pripremni dvoboj sa splitskim Hajdukom te su na kraju slavile 3:2, uz dva komada kapetanice Cicijelj te jedan Cvetković. Upravo je taj dvoboj pokazao kako će ŽNK Gorica Kömmerling imati dosta toga za reći u ovom prvoligaškom drštvu.

Na otvaranju nove sezone prvakinje Hrvatske iz ŽNK Osijek igraju doma protiv zadarskog Donata, Agram dočekuje Hajduk, a Međimurje Čakovec igra protiv Dinama