°C 5

Plenum JŽNL: Izvučeni parovi, za posljednje mjesto bore se Mraclin i Pušća

27.07.2020.

Damir Žbulj

Zdenci Brdovečki i NK Vatrogasac bili su domaćin Plenuma klubova Jedinstvene županijske nogometne lige uoči početka nove sezone.

Nažalost, odigrano je tek jedno kolo proljetnog dijela prvenstva, zbog šokantne situacije s pandemijom koronavirusa.

Odlukom HNS-a nije bilo ispadanja pa će JŽNL u narednoj sezoni biti u proširenom izdanju i brojati 18 klubova. Novi članovi su Ban Jelačić iz Vukovine, Sveta Nedjelja te pobjednik kvalifikacijskog dvoboja između Mraclina i Pušće, koji je na rasporedu 16. kolovoza na neutralnom terenu.

U sezoni 2021/22 planira se reorganizacija cjelokupnog sustava nogometnog natjecanja u Hrvatskoj, iz 4. HNL Središte u JŽNL neće biti ispadanja, dok će iz JŽNL u novu 4. HNL napredovati četiri ili pet klubova.

Održan je i ždrijeb parova za novu sezonu, prvo kolo igrat će se 22./23. kolovoza, a sastaju se Vatrogasac i pobjednik dvoboja Mraclina i Pušće. Polet u Buševcu igra protiv ŠNM Naftaš Ivanić-Grad, dok će Ban Jelačić sezonu u JŽNL otvoriti u Vukovini protiv Dinama iz Jakovlja. Turopoljac također prvo kolo igra doma, u Kuče stiže Sveta Nedelja, dok će Lomnica biti domaćin Samoboru. Klas u Mičevcu igra sa Stupnikom.

TOP Kerestinec dočekuje Slogu iz Križa, Strmec igra protiv NK Rugvica-Sava, a snage će odmjeriti Rakovec i Rakov Potok.

Drugo kolo trebalo bi se igrati odmah u srijedu 26. kolovoza (Mraclin/Pušća - Samobor, Stupnik - Lomnica, Rakov Potok - Klas, Sveta Nedelja - Rakovec, Rugvica-Sava - Turopoljac, Dinamo (J) - Strmec, ŠNM Naftaš Ivanić - Ban Jelačić, Sloga (K) - Polet, Vatrogasac - TOP).

(Foto: Jedinstvena županijska nogometna liga)