°C 11

Pet komada u mreži Varaždina za potvrdu prvoligaškog spasa!

20.05.2023.

Damir Žbulj

Na današnji dan obilježili smo točno pet godina od posljednje goričke drugoligaške utakmice i upravo je ove subote naš turopoljski prvoligaš potvrdio svoj opstanak u najvišem rangu hrvatskog klupskog nogometa! Fantastičnom partijom i 5:2 pobjedom nad Varaždinom, ekipom koja se ove sezone s Osijekom, Rijekom i Istrom borila za izlazak u Europu!

Nakon poraza Šibenika u petak od Osijeka bilo je jasno kako momčadi pod vodstvom Željka Sopića protiv Varaždina treba samo bod, ali njegova ekipa je od prve minute krenula odlučno, ratnički, bez kalkuliranja i to se isplatilo već u samom otvaranju dvoboja, već u drugoj minuti.

Nakon velike pogreške Jelenića, loptu je presjekao Mitrović, povukao prema protivničkom kaznenom prostoru, sjajno uposlio Ndockyta, koji je prevario svog čuvara Pellumbija i savršeno pogodio suprotan kut!

Varaždincima je trebalo neko vrijeme da se oporave od početnog šoka, ali sredinom prvog dijela Gorica je povećala svoju prednost i napravila još jedan korak prema prvoligaškom spasu. Ponovno se istaknuo Ndockyt, koji je odlično probio po desnoj strani, odlično ubacio na peterac, gdje je Mitrovićev udarac zaustavio Zelenika, ali je na odbijenu loptu natrčao Joey Suk i hladnokrvno poentirao!

Izgledalo je tada kao da je sve već odlučeno, kao da su se gosti praktički predali...

Međutim, pogodak Kolarića u 34. minuti dvoboja vratio je nadu Varaždincima. Pokazalo se ipak lažnu nadu.

Pilj je proigrao Uratu, povratna lopta je stigla do Kolarića, Steenvoorden je uklizao 'u prazno', a Radošević je bio nemoćan.

Imala je Gorica u finišu prvog dijela priliku da u potpunosti prelomi ovaj susret, u odličnoj situaciji bio je Pršir, ali je njegov udarac otišao malo pored desne vratnice protivničkog gola.

Prije odlaska na predah Pilj je pokušao iz daljine iznenaditi Radoševića, ali nije tu bilo prave opasnosti za neku promjenu rezultata.

Početak drugog poluvremena obilježio je 'slobodnjak' Varaždina u opasnoj zoni, ali pokušaj Teklića otišao je visoko iznad domaćeg gola. U tim uvodnim minutama imali su Varaždinci i dalje terensku inicijativu i Sopić se nakon pet minuta odlučio izvaditi Ndockyta, uvesti Majstorovića, očekujući dodatni impuls na toj goričkoj desnoj strani, ali i novu energiju svoje ekipe.

Pola sata prije kraja ušli su Fućak i Fruk, umjesto Suka i Mitrovića, koji su dali svoj veliki doprinos u prvom poluvremenu, a pokazalo se kako je Sopić opet povukao dobar potez.

I upravo je Toni Fruk 15-ak minuta prije kraja spektakularnim volej udarcem, nakon ubačaja Majstorovića, otklonio sve dvojbe i zapečatio ovu najvažniju pobjedu sezone!

Šlag na torti bio je pogodak Steenvoordena, koji je poslije ubačaja Vojtka iz kuta s desne strane na drugoj stativi zakucao loptu u mrežu.

Za 'petardu' se u 86. minuti svojim drugim pogotkom pobrinuo Fruk, koji je ispratio fantastičnu kontru i asistenciju koju mu je udijelio Fućak!

I trener Sopić i svi igrači na terenu i klupi tada su krenuli s pobjedničkom pjesmom, koju nije pokvario niti gol kojeg je zabio Vito Težak za konačnih 5:2.

U posljednjem kolu Goricu čeka gostovanje na Maksimiru kod Dinama i bit će to iduće nedjelje pravi nogometni praznik, jer Plavi će slaviti novu titulu, a Goričani svoj apsolutno zasluženi prvoligaški spas!

Nadamo se kako će iduća sezona biti manje stresna i turbulentna i kako će se naš gorički klub ponovno boriti za pozicije u gornjoj polovici ljestvice, kako je to bilo i svih ovih proteklih godina!