°C 4

Otvorene prijave za 58. izdanje Noćne utrke u Samoboru

21.03.2019.

Petar Brnada

Tradicionalna Noćna utrka u Samoboru koju su nekoć trčali školarci postala je prava gradska utrka koja povezuje sport i ljepote grada.

Utrku i ove godine organiziraju Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor, na inicijativu Grada Samobora i Samoborskog športskog saveza, s ciljem revitalizacije nekad popularne utrke.

Već u prvoj godini svoga povratka na gradske ulice, Noćna utrka izazvala je oduševljenje sudionika i posjetitelja koji na taj način upoznaju Samobor, a ovogodišnja, 58. Noćna utrka grada Samobora održat će se u petak, 24. svibnja, s početkom u 18:00 sati, sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava.

Utrka je posvećena Josipu Leopoldu, osnivaču ove i brojnih drugih sportskih manifestacija u Samoboru.

Trče se dvije utrke, na 5 i 10 kilometara, kroz sam centar grada, uz regulaciju cestovnog prometa, a zbog velikog interesa broj sudionika ograničen je na 1000, odnosno 500 po svakoj stazi.

Već tradicionalno, u 18:00 sati prvi će startati školarci, u 19:00 sati je start utrke na 5 kilometara, a u 20:00 sati, one najzahtjevnije, na 10 kilometara.

Sve informacije o utrci i prijavama dostupne su na www.stotinka.hr, a rok za prijave i uplate je do 14. svibnja.

Poticaj za sudjelovanje svakako je i kvalitetna dry fit sportska majica s logom „Volim Samobor“ koja je poznala prepoznatljiva na svim utrkama diljem Hrvatske i šire.

-Ne propustite priliku, prijavite se već danas i osigurajte svoje mjesto na 58. Noćnoj utrci grada Samobora! Upoznajte Samobor i uživajte u sportu i druženju- poručuju organizatori.

Foto: Grad Samobor