°C 5

Osijek u završnici 'okrenuo' Goricu

20.09.2021.

Damir Žbulj

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su nogometaši Gorice u Gradskom vrtu, dva puta su imali prednost, ali su na kraju u dramatičnoj završnici ostali bez bodova...

Razočaravajuće je za turopoljske ljubitelje nogometa završio derbi s Osijekom, jer je ekipa Krune Rendulića nakon spektakularnog pogotka Kalika, prvijenca Brodića i fenomenalnih obrana Banića zavrijedila barem jedan bod!

Međutim, domaćin je iskoristio ponuđeno, realizirao svoje prilike i u konačnici donio veliko slavlje svojim navijačima.

Igrači Nenada Bjelice od umora i olakšanja samo su nakon posljednjeg sučevog zvižduka popadali po travnjaku, baš kao što su to Goričani napravili od muke i jada. No, to je nogomet...

Turopoljski prvoligaš do prednosti je stigao nakon pola sata igre u Osijeku. I to kako! Spektakularnim pogotkom Anthonyja Kalika, koji je u posljednji tren upao u početni sastav, a odužio se 'golčinom' s 18 metara, vanjskom stranom kopačke, od vratnice, na vrhunsku asistenciju i dodavanje Kristijana Lovrića.

Prednost je trajala sve do 15-ak minuta prije kraja, kad se poslije gužve u kaznenom prostoru najbolje snašao Mirling Daku, igrač kojeg je Bjelica uveo u igru u nastavku.

Osječani su tada još malo dodali gas, a brzo ih je ohladio sjajan gol Frana Brodića, Rendulićevog džokera s klupe...

Ubacio je Jurica Pršir, Brodić se oslobodio čuvara, izbjegao je zaleđe i majstorski glavom loptu proslijedio u mrežu pokraj ukopanog domaćeg vratara. Bilo je to devet minuta prije isteka regularnog vremena...

Nije bilo dovoljno.

Cijelu utakmicu fenomenalno je branio Banić, istaknuo se s nekoliko vrhunskih intervencija, ali nije se to, nažalost, isplatilo na konačnom rezultatu.

Osijek je izjednačio u 84. minuti, a ponovno je egzekutor bio Daku, poslije centaršuta Bočkaja.

I upravo je Banić u sudačkoj nadoknadi još dva puta majstorski čuvao svoju mrežu, odbijao lopte u korner, a iz udarca iz kuta u 94. minuti Osječani dolaze do slavlja. Ponovno je ubacio Bočkaj, lopta nekako dolazi do druge vratnice gdje se branič Danijel Lončar prometnuo u domaćeg junaka.

Šteta. Gorica je ove sezone gubila od Rijeke, Dinama, Hajduka i sada Osijekai nakon prvog 'kruga' nove sezone ima 13 osvojenih bodova. Remizirala je s Hrvatskim dragovoljcem, a dobivala Slaven Belupo, Istru 1961, Šibenik i Lokomotivu. 

"Čestitam Osijeku na zasluženoj pobjedi. Mi smo bili dobri, dobro smo im parirali, pogotovo prvo poluvrijeme..."

"Pripremili smo se, znali smo i drugo poluvrijeme kako će oni igrati, ali im jednostavno nismo uspjeli odgovoriti. Bila je dobra utakmica, ali ostali smo bez bodova," komentirao je poraz strateg Gorice.

Nedostajao je Steenvoorden...

"Osijek je u skok igri možda i najbolji u ligi i nama je falio u zadnjoj liniji još jedan visoki igrač. Imali smo problema s kadrom, ali čestitam dečkima na igri i borbenosti i šteta je što nisu nagrađeni barem bodom."

"Nikome nije lako kad se ovako izgubi. Nažalost, nismo uspjeli. Moramo biti fokusirani i maksimalno spremni do posljednjeg sučevog zvižduka."

Bit će još izostanaka, prava je 'nestašica' stopera, jer će Krizmanić i Jovičić protiv Rijeke morati odraditi suspenziju zbog žutih kartona.

"Nije samo ovaj gubitak bodova problem, nego imat ćemo problema s kadrom i za utakmicu s Rijekom. Nešto ćemo 'iskemijati', neki igrači vjerojatno neće igrati na svojim pozicijama. Ali, kukanja nema, iduća utakmica je prilika za novu pobjedu," nada se Rendulić.

U idućem kolu na velikogorički Gradski stadion stiže Rijeka.