°C 11

Oreščanin ima udarnu postavu za gostovanje u Puli: Čeka nas 'pakleni' ritam

18.01.2021.

Damir Žbulj

Nogometaši Gorice uspješno su odradili i posljednju provjeru na pripremama u Medulinu, neposredno prije početka nastavak prvenstvene sezone u utorak u Puli.

Ekipa pod vodstvom Siniše Oreščanina s 2:1 je svladala drugu ekipu Dinama, koju s klupe vodi Velikogoričanin Ivan Prelec.

Turopoljski prvoligaš je poveo u 19. minuti, kad je Čabraja ubacio iz kornera, a Matar Dieye je glavom poslao loptu u mrežu.

U finišu prvog dijela drugi gol Gorice zabio je Golubickas, poslije asistencije Kalika.

U početnoj postavi bili su Banić, Doka, Moro, Jovičić, Čabraja, Babec, Kalik, Dvorneković, Golubickas, Lovrić i Dieye, dok su posljednjih pola sata priliku dobili Išek, Đopar, Zavalić, Krizmanić, Zorica, Pršir, Gajić, Hamad, Špikić i Mudrinski.

Konačni rezultat postavio je Mijić u 75. minuti utakmice.

"Pripremna utakmica kao pripremna utakmica, ali zadovoljni smo. Zamislili smo da će početi utakmicu i odigrati 60-ak minuta ista postava koja za par dana igra u Puli. Točno smo tamo gdje smo i zamišljali da trebamo biti, igrači dobro prate naše zahtjeve i mislim kako je bilo stvarno jako dobrih stvari..."

"I zadnjih pola sata bilo je i dobrih i lošijih stvari. Za pripremnu utakmicu sasvim normalna stvar," istaknuo je trener Gorice.

Siniša Oreščanin nije imao puno vremena za upoznavanje s ekipom, a za nadolazeće izazove bit će potrebno pronaći i 'unutarnje' rezerve unutar kluba.

"Drago mi je da se još malo 'proširio' kadar, jer nas čeka pakleni ritam. U ovih desetak dana koliko sam ovdje Matar je dečko koji je stvarno karakteran, svaki trening ima maksimalan fokus, zadovoljan je i to mi je drago. Atmosfera je pozitivna i radna i to ne može biti bolje za trenera," dodao je.

Pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa Gorica je stigla do fantastičnog trećeg mjesta HT Prve lige s 29 bodova, četiri manje od vodećeg Dinama. Isti broj bodova kao lider ima i Osijek, ali i dvije odigrane utakmice više. Na ljestvici najboljih strijelaca Kristijan Lovrić je na drugom mjestu s deset golova, jednim manje od vodećeg Dinamovca Gavranovića. Mudrinski je zabio šest pogodaka.

U Medulinu su trenutno idealni uvjeti za rad: "Nismo mogli imati bolji tajming, otišli smo kad je u Zagrebu zahladilo, ovdje imamo sve uvjete da možemo normalno raditi. Radimo na 'teambuildingu', sve je super organizirano, iz Medulina idemo ravno u Pulu i sve je bio pun pogodak."

"U subotu imamo slobodan dan, a posljednja dva dana ćemo se koncentrirati na fazu obrane i prekide i to će biti neka finalizacija priprema. Nismo imali puno vremena, ali zadovoljni smo. Možda će ljudi po prvoj utakmici suditi kako smo radili, ali ovo je tek početak jednog dugog puta, puno je utakmica pred nama u nastavku sezone," zaključio je Oreščanin, koji je 'otkrio' kako bi početna postava iz ovog posljednjeg pripremnog dvoboja trebala krenuti i u utorak u Puli.

Dvoboj na Aldo Drosini na rasporedu je od 16 sati, a Žuto-zeleni trenutno nisu u zavidnoj situaciji, jer su na posljednjem mjestu sa samo devet bodova, ali imaju čak četiri utakmice manje od pretposljednjeg Varaždina i dvije manje od Lokomotive i Šibenika. 

HT Prva liga:
1. Dinamo 14 +26 33
2. Osijek 16 +9 33
3. HNK Gorica 14 +13 29
4. Rijeka 11 +1 20
5. Hajduk 14 -1 17
6. Slaven Belupo 15 -2 17
7. Šibenik 14 -8 13
8. Lokomotiva 14 -9 12
9. Varaždin 16 -14 12
10. Istra 1961 12 -15 9

(Foto: HNK Gorica)