°C 6

Nula sa Šibenikom

25.07.2022.

Damir Žbulj

Ekstremni vremenski uvjeti i paklena vrućina sigurno su utjecali na izvedbu nogometaša Gorice i Šibenika, ali to ne može biti opravdanje za slabašnu partiju turopoljskog prvoligaša, koji u prvoj domaćoj utakmici sezone nije oduševio svoje navijače.

Završilo je bez pobjednika, ali i postignutih golova, uz tek nekolicinu izglednih prilika pred suparničkim vratima.

Goričani su najbliže zgoditku bili u samoj završnici dvoboja, kad je Kalik zatresao gostujuću mrežu, ali je gol, na intervenciju VAR sobe, poništen zbog milimetarskog zaleđa.

Sjajno je Kalika proigrao Moussa Wague, novopridošli desni bek iz Barcelone, koji je odmah pokazao kako će biti pravo pojačanje, samo ako ostane zdrav i bez ozljeda.

Desetak minuta prije isteka regularnog vremena prvo je Japanac Arai pogodio okvir goričkog gola, a onda je praktički u idućem napadu na identičan način uzvratio Matuš Vojtko, koji je u igru ušao još u prvom dijelu, poslije ozljede Keite.

Turopoljski prvoligaš je u prvom poluvremenu bio opasan tek nakon pokušaja glavom Golubickasa, dok su solidno svoje udarce isprobali Fruk i Deni Jurić, međutim, bilo je to premalo za poziciju favorita, koju je Gorica prije ovog dvoboja prihvatila.

Poluvrijeme je dobro došlo domaćim igračima i treneru Toplaku, jer je ipak u nastavku utakmice Gorica bila za nijansu konkretnija i ofenzivnija, ali još uvijek puno stvari 'šteka', ima previše individualnih pogrešaka, protok lopte nije na zadovoljavajućoj razini i ovaj put Šibenik nije to iskoristio.

Toplak je najavio kako će njegova Gorica biti bolja nego što je to bilo u Osijeku, međutim, tek je u drugom poluvremenu njegova ekipa izgledala kao da želi u ovom susretu uzeti sva tri boda.

Nije Banić imao previše posla, ali će se pamtiti njegova odlična intervencija u finišu prvog dijela, kad je zaustavio pokušaj Marcela Čanadija.

U drugom dijelu odlično je reagirao kad se Leon Kreković sjurio prema goričkim vratima, ali je napadač gostiju ionako bio u zaleđu.

Toplak s ovom momčadi i dalje ima puno posla i ako Gorica želi ispuniti svoje ambicije i ciljeve i biti u gornjoj polovici ljestvice, morat će igrati puno, puno bolje.